ZENE

INTERJÚ: NEW LEVEL EMPIRE – Majkával újra úton!

Adott egy felkapott zenekar, majd érkezik Majka. Ebből csak jó sülhetett ki! Le is ültünk kicsit beszélgetni Zolával és Newl-al, a New Level Empire tagjaival.

 Hogy érzed magad, hogy végre lehet  bulizni és buliztatni?

Newl: Azért még csak visszafogottan érzem, hisz a zenekar aug. 15-ig a korlátozások miatt nem tud még menni, illetve a nagy fesztivál DJ fellépéseim is kihúzásra kerültek, de azért már a kisebb klubokban elindult az élet, így végre a hétvégén már 2 fellépésem is lehetett, úgyhogy pici öröm van!

Mennyire viselt meg a karantén?

Zola: Egyáltalán nem, sőt, egy kimondottan kellemes és hasznos időszakként éltem meg. Volt időm végre az elmaradt dolgaimra, befejeztem a ház körüli munkákat, kertészkedtem és picit tudtam élni a kreatív passzióimnak. Egy globális katasztrófában próbáltam meglátni az egyéni sikert és szükséget.

A Newl Level Empire-rel most debütált az új zenétek. Mit lehet róla tudni? 

Newl: Az Újra úton jóval a járvány balhé előtt született, rajta is volt az utolsó albumunkon. Már tartott a karantén, amikor hallgattam otthon a lemezt, és elgondolkodtam a Zola által írt szövegen, és annyira láttam az Újra úton, és a ‘mennék már megint’ gondolataim közötti párhuzamot.  Arra gondoltunk, hogy adjuk ki úgy, hogy valaki ráerősített szövegileg a freedom témára…, és akkor jött Majka.

Miért Majkára esett a választásotok? Vagy neki rátok?

Newl: Majkával régóta jó barátságban vagyunk, így sokszor bombáztuk már a kollab’ ötletekkel, viszont az a vicces, hogy pont ezt a dalt nem ezért mutattuk meg neki, mégis erre csapott le. Úgyhogy mázlink volt.

Lesz közös koncert?

Zola: Még ha nem is közös, de lesz augusztusban egy este Budapesten, ahol Majka előtt lépünk színpadra. Ez egy elmaradt májusi koncert, amely most lesz bepótolva. Mivel papíron mi leszünk az előzenekar, így valamilyen formában a közös dal is manifesztálódik, de ez legyen meglepetés.

Hol találkozhat a csapattal a közeljövőben a közönség? 

Zola: Mi Budán, a 11. kerületben próbálunk, mostanában hétköznap ott össze lehet velünk futni:) De hivatalosan aug.17-én a BP Parkban lesz az első, említett koncert, melyen Majka előtt játszunk, aztán viszont szinte mindennap, a Strand fesztiváltól kezdve, a Szin-en át a Plázs-ig…és október 23-án zárjuk a szezont, a szokásos Akváriumos szülinapi koncerttel.

De a közösségi oldalainkon természetesen folyamatosan informáljuk a barátainkat az aktualitásokról!

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .