FLYERZ REVIEW

Ismét magyar film az Oscar díjazottjai között – amíg aludtál, a Mindenki elhozta a legnagyobb filmes díjat

mindenki-sing-oscar

Ha eddig még nem nézted meg Deák Kristóf tüneményes, ám annál tanulságosabb rövidfilmjét, a Mindenkit, akkor itt az idő! Amellett, hogy egy kiváló magyar alkotás élményével leszel gazdagabb, tegnap éjjel megnyerte az Oscart, rövidfilm kategóriában – ennél úgy gondoljuk nem is kell több érv.

https://www.youtube.com/watch?v=MNZJy1QlN-U

…and the Oscar goes to:

Amikor átvette a díjat a Mindenkiért, a rendező azt mondta, hogy próbáljuk úgy nevelni a gyerekeket, hogy büszkék lehessünk rájuk.

A díjátadót természetesen a filmben szereplő kórus élőben követte a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolában. Nagy volt az öröm, amikor bejelentették a nyertest.

A képen a film két főszereplője, a “főgonosz” a rendező és a producer látható.

Országunk egyik leghíresebb tanárbácsija, Jocó bácsi, vagyis Balatoni József így nyilatkozott a kisfilm tanulságáról: “Ebben a 25-30 percben benne van minden, amit minden tanárnak meg kellene néznie. Egy dolog nagyon felemelő volt: ahogy a gyerekek összefogtak és visszavágtak a saját fegyverével a sikerre éhező tanárnőnek, aki útközben pont a lényeget vesztette el a tanításban.”

Gratulálunk a film készítőinek és a szereplőknek is!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .