GASZTRO

A legfinomabb téli édességek között a fagyi is szerepel!

thai-fagyi_isweet

Bár nincsenek erre vonatkozó hivatalos adatok, de a tél valószínűleg az édességevés évszaka. A cidris hónapok alatt jobban kívánja az ember az édes kényeztetést, mint máskor – túlságosan nehéz lenne ellenállni egy krémesen lágy forró csokinak, vagy egy öntetekkel bőségesen öntözött palacsintának… Érdekes, hogy a nagy nyári kedvenc, a fagylalt háttérbe szorul, pedig egy jó meleg helyen elfogyasztva nagyon jól tud esni a téli ízvilágú hűs nyalánkság is. Nézzétek, mennyire ellenállhatatlan:

December 12-én ünnepelte első születésnapját az iSweet, mely az Árkádban kínál ellenállhatatlan finomságokat az édességek imádóinak. Ők voltak azok, akik Magyarországon először mutatták be a thai fagyit és az elmúlt esztendőben azon voltak, hogy kedvencü(n)ket minél több helyen bemutassák a nagyérdeműnek. A téli szezonban sem tétlenkednek, a hidegre való tekintettel felfrissítették a thai fagyik ízvilágát és olyan extrákkal téliesítették a kínálatot, mint a karamellizált pillecukor, a szaloncukor, fahéjas alma és narancsos öntet, vagy a fahéjas fagyialap, mely bámulatosan emeli ki a bele aprított gyümölcsök ízét. Természetesen a korábban megszokott tejes, csokis és cukormentes alapok ezután is elérhetőek!

Abban az esetben, ha inkább a meleg finomságokat részesítjük előnyben választhatunk a széles amerikai palacsinta kínálatból, aminek téli újdonsága a mini-palacsinta csokor, mely tíz darab mini palacsinta tallérból, gyümölcsökből, öntetből és végül tejszínhabból áll. Előnye, hogy nem kell leülni ahhoz, hogy elfogyaszd, rendelés után mehetsz is egyből tovább, hogy vásárlás és nézelődés közepette fogyaszd el ezt az éhségölő édességet.

Forró italok terén sem fukarkodik az iSweet, olyan forró csokit állítottak ugyanis össze, amitől a lélegzetünk is eláll: a forró csokit eleve egy téli ízvilágú szirupra önrit rá, majd megfejelik tejszínhabbal, csokiforgácsot szórnak a tetejére, és karamellizált pillecukorral tűzdelik meg, biztos, ami biztos alapon. Nem éppen diétás kényeztetésről van itt szó, de szerencsére kapható laktózmentes változatban is! 😉

Mozgalmas egy év volt ez az iSweet számára, olyan mérföldköveket ugrottak meg, melyeket más vállalkozások csak irigyelhetnek: nyáron külön egységet nyitottak a Gozsduban, food truck-jukkal megjárták a Zamárdi Gasztro és Utcza Fesztivált, ahol folyamatos sor kígyózott előttük, és persze ott van az állandó bázis az Árkádban, ami töretlen sikerrel futott az elmúlt hónapok alatt. Mindeközben saját thai fagyi készítő gépek tesztelése és gyártása kezdődik meg és előkészítették a franchise hálózatot is, melynek első állomása Szegeden nyit majd meg, várhatóan március környékén. Emellett folyamatosan bővítik a kínálatot, és azon dolgoznak, hogy az édességek napról-napra finomabbak és változatosabbak legyenek, és 2017-ben új termékkel is bővítik majd a palettát, de erről egyelőre nem árulhatunk el többet.

Gratulálunk ennek a magyar vállalkozásnak a sikereihez, ti pedig jegyezzétek meg őket, hiszen bármikor édes kényeztetésre vágytok, irány az iSweet!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .