Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Itt van az ősz és vele együtt a forró csoki szezon – VÉGRE!

photo-1569508135428-d026d5915ca3

Gombóc Artúr lelkes követőiként, sokan rajongunk a csokiért, legyen az kerek csokoládé, szögletes csokoládé, hosszú csokoládé, lapos csokoládé, FOLYÉKONY csokoládé és minden olyan csokoládé, amit csak készítenek a világon. És ki mondta, hogy a csokit csak enni lehet?! Egy esős őszi napon vagy akár gyönyörű hóeséses időben nincs is jobb, mint elszürcsölni egy isteni forró csokit. Az endorfin mérőnk garantáltan kiakad, hát még ha kipróbáljuk ezeket a különleges recepteket.

Nutellás forró csoki

Már a nevéből is sejthetjük, hogy ez egy olyan változat, amivel fixen nem tudunk mellélőni. Ráadásul az elkészítése sem egy nagy ördöngösség: felmelegítjük a tejet és a tejszínt, forrás előtt levesszük a tűzről és hozzáadunk néhány kocka étcsokit és Nutellát – egy kis fahéjjal is érdemes megspékelni és ízlés szerint egy kis cukor is mehet bele. Egyszerűen imádjuk, vigyázat, függőséget okoz!

Hozzávalók:

  • 2 bögre tej
  • ¼ bögre tejszín
  • 3-4 evőkanál Nutella
  • étcsoki
  • fahéj 
  • cukor

Fűszeres-kávés forró csoki

Kávé rajongók fel a kezekkel – ez a recept Nektek szól! Lehetetlen, hogy rossz süljön ki abból, ha két ilyen isteni nedűt keresztezünk… ha Ti is ezen a véleményen vagytok, akkor irány a konyha és pikk-pakk kész az extra finom délutáni „kávé”. Csak dobjátok be az összes alapanyagot egy edénybe, keverjétek el és forraljátok fel – igen, tényleg csak ennyi!

Hozzávalók:

  • 2 bögre tej
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál instant kakaópor
  • ½ evőkanál őrölt fahéj
  • 1 pici csípős paprika por
  • 1 pici só
  • ½ dl kávé

Bailey’s-es forró csoki

Az alkoholos változat sem maradhat ki a top listából – legyen rum, whisky, konyak vagy likőr, egytől egyig mindegyikkel különlegessé varázsolhatjuk kedvenc forró csokinkat. A Bailey’s-es változatot pedig alábbi módon készíthetjük el: melegítsük fel összekeverve a tejet és a habtejszínt, majd forrás előtt adjuk hozzá az összetört csokit. Keverjük és forraljuk, amíg a csoki el nem vegyül és a tűzről levéve adjuk hozzá a Bailey’s-t. A mályvacukor opcionális, de erősen ajánlott!

Hozzávalók:

  • ¼ bögre habtejszín
  • 3 bögre tej
  • étcsoki
  • ½ bögre Bailey’s
  • mályvacukor

Pumpkin Spice forró csoki

Természetesen nem feledkeztünk el az ősz és a tél kedvenc izéről sem – ha van pumpkin spice latte, akkor kell legyen pumpkin spice forró csoki is. Csak annyi a dolgunk, hogy keverjük össze a hozzávalókat, melegítsük és élvezzük ki az ízeket!

Hozzávalók:

  • ¾ csésze tej
  • ½ teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • ¼ teáskanál tökös fűszerkeverék (fehéj, gyömbér, szerencsendió, szegfűszeg, szegfűbors)
  • 1 teáskanál méz vagy juharszirup

2 perces forró csoki

Azokra is gondoltunk, akik azonnal szeretnének inni egy finom forrócsokit… Csak főzzük fel a kakaót forró vízzel, édesítsük és a dobozban jól felrázott habtejszínt is öntsük hozzá – olyan gyorsan kész van, hogy az már szinte varázslat!

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 ½ dl víz
  • habtejszín

Bármelyik szuper különleges receptet tudjuk még fokozni egy pár jolly jokerrel. Nem csak a látványon dob, ha beledobsz pár mályvacukrot (és akár meg is pörkölöd)! Sima tej helyett használhatunk kókusz tejet, ami nem csak egy egészséges alternatíva, de az ízvilághoz is hozzáad. Végül nehogy megfeledkezzünk a tejszínhabról sem, a bűnözés még ennél is édesebb lehet vele.

Biztosan nem vagy egyedül, ha a cikk végét már a konyhában olvastad a hozzávalók után kutatva – egy kis bűnözés bármikor belefér… főleg, ha ilyen különleges! 

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..