Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

A jó burger szárnyakat ad: Burger Heaven

DSC_8252

Milyen jó dolgok tudnak meglapulni a zöldben, egy olyan forgalmas út mentén, mint a Thököly. Erre a részre, ahová a zuglói vasútállomás is esik, biztosan nem tippeltem volna egy ilyen lelkes kis kezdeményezést, mint a Burger Heaven.

Nevezhetjük szürke zónának a városnak ezt a részét? Óriási átmenő forgalom, négysávos Hungária körút, villamos, troli, vonat. A nagy pörgés és sok beton sűrűjében van egy kis zöld rész, a Báthory István Park, ahol érdemes megállni egy jó burgerre.

DSC_8204

Szárnyas hambi logót pillantunk meg a kis faház oromzatán, megérkeztünk a Burger Heavenbe. Két asztal padokkal és két álló pult várja az éheseket, kis tuják jelzik, hogy meddig tart a mennyország. Nem tudom, hogy a fehér murvás talaj, a sok zöld körülöttünk, vagy az esti fények teszik, de nyári tóparti lazulgatások hangulata elevenedik meg bennem, ami azért vicces a Zuglói Vasútállomás szomszédságában.

DSC_8125

Ismerősök tavaly már méltatták az itt kapható vaddisznós burgert, de mire ideértünk, már szarvas burgert kínálnak a srácok. Kikérjük hát az étlap legínyencebb tételét: a buciban szarvashúspogácsa, brie sajt, áfonyadzsem, körte chutney és saláta rétegződik. Az első egy-két harapás meglepő, a karakteres szarvashús íz és a gyümölcsös szekció kifejezetten édes íze csak több falat után áll össze koherens egésszé. Tömény jóság ez a burger, abból a fajtából, amit a különleges ízvilág miatt talán nem ennél minden alkalommal, de biztosan megjegyzel magadnak.

DSC_8184

A másik hambi, amit kikérünk, a texmex vonalat hozza. A Cowboy Burger ízvilágát a chili szósz, jalapeno paprika és savanyú uborka határozza meg, megbízható, szaftos, csípős darab. Abszolút megéri menüben kérni a burgereket: mindössze 300 forintot számolnak fel a fiúk egy üdítőért és egy adag sült krumpliért.

DSC_8165

Hogy kinek ajánlanék egy kiruccanást a Burger Heavenbe? Egyértelműen azoknak, akik nem azért járnak burgerezni, hogy egy 3000 forintos Angus-marhás felett flancoljanak, és csípik az eredeti értelemben vett street food közeget. Ha szeretsz jót enni a szabad ég alatt, és őszintén tudsz értékelni egy olyan szendvicset vagy burgert, amit jó szívvel jól megpakolnak a készítőik, akkor tudd, hogy Zuglón innen, a Városligeten túl hol keresd ezt a kis faházat.

DSC_8141

Drukkolok a srácoknak, hogy a betévedő vendégeken kívül ki tudjanak építeni egy olyan megbízható, masszív burgerező vendégkört maguknak, akikre támaszkodva továbbgondolhatják és -fejleszthetik szívügyüket, a street food-ot, megtartva a mostani barátságos, lelkes, odafigyelő hozzáállásukat. Hajrá!

Keresd őket is a Street Food Éjszakája Tavaszi Menüjén (2016. május 13.) a különleges kedvezményekért és az ínyenc ajánlatokért!

Burger Heaven
Cím: XIV. Budapest, Thököly út 106. (Zugló vasútállomás, Francia út-Thököly út sarkán)
Telefon: +36 30 710 00 46

Nyitva:
hétfő 12:00-22:00
kedd 12:00-22:30
szerda-péntek 12:00-23:00
szombat-vasárnap zárva.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..