GASZTRO

A jó emberek jó sört isznak

mat_1140

Szerencsére hazánkat is gyorsan elérte a pár éve indult sörforradalom, és kisebb-nagyobb manufaktúrákban itthon is megindult a kézműves sörfőzés. Ma már ezerszám kóstolhatjuk a variációkat komlóra Budapesten, így mindenki a maga ízlése szerint válogathat közöttük.

Néhány hete, amikor új szereplő bukkant fel a Városligeti-tó partján, a flyerz természetesen rögtön ott termett – a Nyereg házi sörét öntöttük fel garatunkra, hogy megírhassuk nektek, mi legyen a következő a dolog, amit kipróbáltok. A Nyereg söre csapról folyik, könnyű 5,7%-os és az american pale ale-ek táborába tartozik.

mat_1132

A pale ale-ek jellemzői, hogy világos, felsőerjesztésű sörök lévén a komló keserűsége helyett inkább az édes gyümölcsösség érvényesül. A Nyereg házi söre sem lóg ki a sorból: első szaglásra olyan, mintha egy citromfa ültetvény közepén szippantanál bele a levegőbe, és kóstolás után sem okoz csalódást az aromakomló – a citrusos (főként mangós) és virágos illatjegyek az ízében is megmaradnak.

mat_1144

Külön pirospontot érdemel a ház dizájnjával ellátott – amúgy hazavihető – jófogású korsó, és az ára sem eget verő: 4 dl sör 890 Ft-ba kerül. Próbáljátok ki, egészen október közepéig még a szabad ég alatt kortyolhatjátok!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .