Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

Jöhet egy kormányzati szerver 2000-ért?

kepkivagas

Idén a világ legnagyobb kibercsapdái főként a pénzügyi tranzakciókról, információszerzésről és a csapdák megzavarásáról szólt. Ugyanakkor nem elhanyagolható a feketepiaci kereskedelem, a több tízezer kompromittált szervereken tárolt adatok, eltérített ATM-rendszerek, zsarolóprogramok és mobilbanki kártékony programok – valamint a célzott kiberkémkedések és a szenzitív adatok elleni rohamszerű támadások.

A feketegazdaság nagyobb és kifinomultabb, mint valaha: például a xDedic, amely olyan piactér, ahol megvásárolható több mint 70.000 feltört szerver hozzáférése vagy az azokon tárolt adatok, például egy EU tagállam kormányzati szerverét megvásárolhatjuk akár 2000 forintért.

A legnagyobb pénzügyi rablást nem a tőzsdén követték el, mint várták, hanem helyette SWIFT-kompatibilis átutalásokat használtak és ily módon loptak el 100 millió dollárt.

A kritikus infrastruktúra aggasztóan sebezhető több fronton is: mint kiderült, 2015 végén és idén a BlackEnergy nevű támadás az ukrán energetikai ágazat ellen letiltotta az elektromos hálózatot, letörölte az adatokat és elindított egy DDoS támadást. A Kaspersky Lab szakértői megvizsgálták az ipari struktúrák ellenőrző rendszerének csapdáit és azt tapasztalták, hogy világszerte több ezer ilyen hálózat elérhető az interneten, 91,1%-uk akár távolról is megtámadhatói.

Nézzünk egy szép grafikont is:
the-big-numbers-of-2016

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..