FLYERZ REVIEW

Karácsonyi filmarzenál – a Flyerz kedvenc ünnepi filmjei!

the-grinch-1024x768-animation-comedy-2018-5k-12717

Reméljük Te sem nőttél fel még úgy igazán, mert az azt jelenti, hogy idén jó kis karácsonynak nézel elébe! Egy tál halászlé és nyolc szelet bejgli között – ha éppen nem egy új regényt olvasol – érdemes egy pillantást vetned az idei téli premier filmekre. Akár látványos fantáziavilágra, életszagú drámára, mesére vagy humoros családi vígjátékra vágysz, megtalálod majd a neked valót az idei választékból!

A diótörő és a négy birodalom

Nem is tudjuk igazából, miért váratott magára eddig E.T.A. Hoffman klasszikusának, a Diótörő és egérkirálynak látványos megfilmesítése. De nem panaszkodunk, hiszen idén a Disney ismét egy egész estés, látványos, fordulatos és színes mesevilágot hozott el nekünk A Diótörő és a négy birodalom című családi kaland-fantasyvel. A főszereplő Clara (Mackenzie Foy – Csillagok között, Alkonyat-sorozat), akinek célja egy bizonyos kulcs megszerzése. Ez a kulcs nyitja élete legbecsesebb dobozát, mely néhai édesanyja ajándékát rejti. Izgalomból és csodákból nincs hiány a párhuzamos világon és négy mesebirodalmon átívelő kalandon, melyet Keira Knightley, Helen Mirren és Morgan Freeman rutinos játéka és egy fantasztikusan megalkotott világ tesz maradandóvá.

The Christmas Chronicles

Hogy milyen egy igazi amcsi karácsonyi mozi? Pont olyan, mint ez a film. Sosem gondoltuk volna (főleg nem a Tango és Cash után), hogy Kurt Russelt még látjuk majd Mikulás hacukában, azt pedig már teljességgel kizártuk volna, hogy a piros kabát és a szakáll jól állhat neki. Pedig de! Ez a történet 90 percnyi tömény hópehely, humor és gyerekcsíny. A testvérpár, Kate és Teddy Pierce elhatározzák, hogy ők bizony meglesik a Télapót, és nem is gondolják, hogy ez mennyire jó móka lesz. Szakítva a hagyományokkal, ez a nagyszakállú nem fog ám komoly arccal „Ho-ho-hózni”, merőben új stílust mutat majd be. Ha szeretnéd látni Kurt Russelt pocakosan, ajándékkal kosaras módjára kéménybe zsákolni, ezt a filmet ne hagyd ki!

A karácsony mentőakció

Ha inkább tradíció-párti vagy mint haladóbb szellemű, akkor az előbbi menő Télapós sztori helyett A karácsony mentőakcióra vidd magaddal a gyerek(ek)et. Humorban és „akcióban” ez a francia-belga családi vígjáték is bővelkedik a maga vicces módján, hiszen ki látott már olyat, hogy a Mikulást lesittelik, vagy a manók betegszabadságot vesznek ki pont ajándékosztás idején?! A karácsonyt sürgősen meg kell menteni, mert az összes manó lerobban, és kb. kilencvenezer doboz C-vitamint nem öt perc beszerezni, ugyebár. Pláne nem Párizsban, tele hitetlen felnőttekkel. A Mikulásnak viszont ez sem jelenthet akadályt – mint ahogy az sem, hogy egyetlen éjszaka alatt körbeutazza a Földet a gyerekek mosolyáért. Még ha ezt defektes rénszarvassal és álcaképtelen szánnal teszi, akkor sem.

A Grincs

Az egyszer biztos, hogy Kevin nélkül nincs karácsony. Az egészséges egyensúly miatt viszont Grincs nélkül sincsen ünnepi hangulat, és most felfrissíthetjük emlékezetünket egy igazi animációs családi-fantasy történettel. Mindenki tisztában van vele, hogy Grincs, aki a pokrócabbnál is pokrócabb zöld szőrmók, gyűlöli a karácsonyt. Régi sérelmeit kívánja feledni, miközben válogatott gonoszságokat eszel ki és valósít meg, a leggrincsebb mosollyal az arcán. Az áldott, békés hangulat azonban még az ő szúrós, zöld szívének közepéig is eljut, hogy meglegyen a happy end. Vigyázat, A Grincs a Télapóval együtt érkezik!

BUÉK

Egy éjjel, egy asztaltársaság; barátok, szerelmespárok. Szilveszter éjjel mindig elhatározunk valamit, ami sorsfordító lehet az életünkben. A BUÉK című magyar film szereplői pedig nagy fába vágják a fejszét, amikor eldöntik: mindenki kipakolja az asztalra legsötétebb titkait. Szó szerint. Kiteszik hát a telefonjaikat, majd minden üzenetet és hívást megosztanak egymással. Az éjszaka végére egyre ironikusabb, drámaibb a hazugságok paródiája: kapcsolatok érnek véget és változnak meg. Goda Krisztina – a Csak szex és más semmi alkotójának – filmje nagyot fog robbanni, a feldolgozás pedig Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Bata Éva és Mészáros Béla szereplésével válik igazi 21. századi csípős, realisztikus és elgondolkodtatóan őszinte vígjátékká.

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 december/januári számában is!

 

Borítókép forrása: Wallpapersite

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .