Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Kecskés Bence idei utolsó CIV junior versenyét is teljesítette

Kecskes-Bence-Vallelunga-3

Hétvégén Vallelungában rendezték a CIV junior 2018-as szezonjának zárófordulóját, benne Bence kategóriájának utolsó két versenyével. Az utolsó futamra mindig rengeteg vendég és szurkoló érkezik, hiszen az olasz pályák közül mind elrendezésben, mind pályatechnikai szempontból ez az egyik legérdekesebb.

Ezen a pályán versenyezni igencsak vérpezsdítő érzés, a döntött kanyarok miatt a pilótákra különösen élménydús körök várnak. Ezúttal is a tavalyival megegyező kis pályaszakaszon indították a futamokat, így a RXP Team fiatalja számára nem voltak ismeretlenek az ívek.

Ami az időjárást illeti, az éjjeli ijesztő erejű vihar után a szombat kellemesen indult, az edzések közül a délelőttieket sikerült kiválóan teljesíteni, a tavalyi leggyorsabb körével nyitott Bence, majd onnan továbbfejlődött és másodperceket gyorsult. Délután egy erős zivatar mosta el a harmadik edzést, a negyedikre azonban felengedték a fiatalokat – de a folyamatosan száradó pálya veszélyei miatt félidőben megszakadt a gyakorlás.

A vasárnapi újabb vihar után az első időmérő sajnos nem sikerült jól Bencének, a másodikon azonban javított, így a 12. rajthelyet szerezte meg.

A nap során végig erős szél fújt, hol az eső eredt el, így néhány versenyt vízben tartottak meg, azonban a miniGP futamain végig száraz körülmények uralkodtak. Bence az első futamon jól kapta el a rajtot, végig csatában állt a kilencedik helyért, végül a 12. helyen intette le a kockás zászló.

A második versenyen új hengerrel és új gumiszettel indult csatába, a pálya sajátosságai miatt muszáj volt ezeket az alkatrészeket kicserélni. Az első néhány kör igazi kihívás volt a fiatal pilóta számára, aki a 14. helyen fejezte be a zárófutamot:

„Nem vagyok elkeseredve, a teljesítményemmel elégedett lehetek, amit tőlem tellett, azt megtettem. Összetettben is a középmezőnyben zártam a miniGP kategóriát, kimotoroztam amit lehetett, és teljesítettem a szezont. Már a jövőre fókuszálok, csapatommal, az olasz RXP Teammel aláírtam egy számomra páratlan lehetőségeket nyújtó szerződést, de erről hamarosan részletesen is beszámolunk.” – mondta el Kecskés Bence.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..