Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
MotorsportSPORT

Kecskés Tamás magára talált Ferrarában

Tomika-ferrara

A hétvégi edzőversenyen Tamás a nem éppen ideális körülmények között is remekül elkapta a fonalat. A pályabejáráson még nem esett az eső Ferrarában, viszont már ekkor nedves volt az aszfalt: szombaton reggel aztán esőre ébredtek a versenyzők, így az első, 15 perces edzésre nem is engedték fel a gyerekeket, mert a körülmények alkalmatlanok voltak a motorozásra.

Tamás számára a második felmenetel a motor ellenőrzésével telt, a többin pedig folyamatosan gyorsult, fejlődtek az ívei és a féktávjai is, délutánra már megütötte a saját maga által elvárt szintet.

Vasárnap már az esős időjárásnak megfelelően állították be a gépeket a szerelők, ekkor tartottak ugyanis az edzéseket és a futamokat is. A versenyzői eligazításon felhívták a gyerekek figyelmét a pálya zord állapotára, mert a szél folyamatosan felhordta a szemetet az ívekre, ami így extra veszélyesnek bizonyult.

Tomi tartott a kialakult helyzettől, de ügyes motorozással végül a harmadik helyre hozta be a technikát – a második versenyt pedig már nem is tartották meg.

A Marco Simoncelliről elnevezett kupán nem indult az teljes CIV mezőny, viszont a színvonal hasonló volt a bajnoki versengéséhez. Itt állt helyt Tamás a minimotoval, és a megszerzett pályaismeret, valamint a rutin mindenképpen sokat fog jelenteni neki a következő, éles verseny alkalmával, amit júniusban rendeznek meg, ugyancsak ezen a helyszínen.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..