Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionSPORT

A Kecskés testvérek Simoncelli MotoGP csapatánál vendégeskedtek

A-SIC58 Squarda Corse-boxaban -Bence-es-Tomi

Kecskés Bence és öccse, Tamás a hétvégét a spanyolországi Valenciában töltötte, ahol az olasz csapatuk csapatfőnökének fia, Mattia Falzone utolsó idei versenye zajlott. A fiatal motorversenyzők kalandjairól a Flyerz Magazinban is rendszeresen beszámolunk, most sincs ez másképp.

Mattia Falzone idén az European Talent Cup-ban versenyzett, a sorozat utolsó fordulója volt a Ricardo Tormo versenypályán megrendezett futam, ahol igencsak nívós nemzetközi mezőny jött össze. Falzone a SIC58 Squadra Corse MotoGP-ben is szereplő csapatának tagja, Bence egyelőre vendégként tekinthetett be a gárda életébe.

A profin managelt boxban a technikusok és a szerelők, az edzők mind-mind egy jól működő, olajozott gépezetként segítik a versenyzőt a felkészülésben, a fejlődésben, és a lehető legjobb eredmény elérésében. A munkát a csapatvezetés ((Luca Pasini, Paolo Simoncelli) a versenyzők érdekeit szem előtt tartva a helyszínen koordinálja. Noha Kecskés Bence az RXP Team-nél egy ideje már hasonló közegben motorozik, a fiatal pilóta számára mindig nagy öröm a tapasztalatszerzés:

„Hatalmas élmény volt látnom ezt a pályát, a nagyobb kategóriákat edzés és verseny közben. Remélem pár év múlva már én is ilyen színvonalú futamokon állhatok rajthoz. Jövőre hasonló távokat és időket fogok a pályákon eltölteni, így jó volt szembesülni azzal, hogy a fiúk mit csinálnak egy-egy felmenetel során . Tehetséges, fiatal versenyzőkkel is találkoztam, Matteo Pataca-val, Can Öncü-val, de rengeteg spanyol, ázsiai és kelet európai pilóta is meglátogatta a rendezvényt.

Betekinthettem, hogyan készülnek, izgulnak, örülnek, csalódnak a pilóták, és erre az élményre jó lesz később visszaemlékeznem, ha hasonló helyzetekkel találkozok. A csapatfőnök Paolo Simoncelli is kedves és közvetlen volt, valamint jó volt újra találkozni Luca Pasini-vel, hiszen a szeptemberi tábor óta nem láttuk egymást. A tribünről nagyon szép előzéseket és manőverek szemtanúja voltam, a valenciai pálya pedig egy izgalmas aszfaltcsíknak tűnik, már alig várom, hogy a téli edzések során én is kipróbálhassam. Nem utolsósorban, a családom nevében is szeretném megköszönni a szívélyes vendéglátást.” – számolt be Kecskés Bence az élményeiről.

Bence magyar csapatánál is büszkék a fiatalokra, Györfi Alen csapatvezető nagyra tartja az elért eredményeiket, és örül neki, hogy remek nemzetközi kapcsolatokat ápolnak.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..