Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Kell egy kis inspiráció az edzéshez? Akkor itt a Gymspiration!

Gymspiration5

Mi is részt veszünk a Fitness Éjszakáján! Kattints és nézd meg programjainkat!

A GYMSPIRATION edzőterem az V. ker. Vadász u. 26. szám alatt működik 150 m2 területen. Az edzőteremben elsősorban a funkcionális tréningre épülő edzésmódszerrel történik az edzés. Ez az a fajta edzésmódszer, melynek gyakorlatai a mindennapi életből vett mozdulatokból építkeznek.

A funkcionális edzések egyik lehetséges módja a TRX használata.

A TRX az amerikai haditengerészet elit csapatától indult útjára, akik minden lehetőséget és pillanatot megragadtak, hogy testük és fittségi állapotuk csúcsformában tartsák. Ehhez, edzéseik hatékonnyá tételéhez fejlesztették ki a TRX-et.

A TRX egy hordozható, felfüggeszthető funkcionális tréning eszköz, mellyel az erőt, egyensúly-érzéket, hajlékonyságot, valamint az úgynevezett core izmok stabilitását egyaránt fejleszteni lehet. A fittségi állapot nem számít, bárki elkezdheti!

Gymspiration2

A TRX-et férfiak és nők egyaránt használhatják, edzettségi szinttől függetlenül. Mivel a gyakorlatok számtalan szögben végezhetők, az izolált mozdulatokkal szemben sokkal több izomrostot stimulálnak, így hatékonyabb lesz az edzés. Az eszköz ráadásul az intenzív edzésnek köszönhetően felpörgeti az anyagcserét, ezáltal szép esztétikus izmokat fejleszt.

 • Összefoglalva, a TRX előnyei:
 • Fejleszti az erőt és állóképességet, és nagyon sokrétű felhasználhatósága van.
 • A stabilizáló izmok állandóan munkában vannak.
 • Nem kell hozzá előzetes gyakorlat, bárki használhatja, férfiak és nők is.
 • Az edzés változatos és élvezhető.
 • Az edzéseket nagyon sok szögben el lehet végezni, ezért az izolált mozgással ellentétben a TRX sokkal több izomrostot mozgat meg.
 • Intenzív edzést biztosít, aminek következménye, hogy felgyorsítja az anyagcserét, továbbá az esztétikus és funkcionális izmokat edzi.
 • Edzőtermünkben TRX egyéni és csoportos edzések zajlanak. Az egyéni edzések fél óra, míg a csoportos edzések egy óra időtartamúak. TRX edzésre napi jegyet és bérletet is lehet vásárolni. Az egyéni edzések igénybe vehetőek a hét minden napján, nyitvatartási időben, a csoportos edzéseket heti három alkalommal tartjuk

Kettlebell bemutatása

„A kettlebell primitíven egyszerű és halálosan hatékony, akár egy AK-47.”
Idézet egy Szovjet Súlyemelő Évkönyvből

A kettlebell, vagy más néven girya egy tradicionális orosz vas súlyzó, ami leginkább egy olyan ágyúgolyóra hasonlít, amelynek fogantyúja van.

Bárki profitálhat a kettlebell edzés előnyeiből, legyen az élsportoló vagy csak az egészségéért edző amatőr, nő vagy férfi. A kettlebell alkalmas arra, hogy a test törzsét erősítse, miközben extrém módon segít a zsír égetésében. A gyakorlatok végzése során az egész test koordinált együttműködése szükséges a kettlebell használatához, így egyszerre fejlődik a láb, a kar, a mozgás koordináció és a koncentrációs készség.

Gymspiration3

Edzőtermünkben professzionális felügyelet alatt érhető el a legjobb eredmény. A kettlebell bármely más edzésmódszernél hamarabb biztosít sikert, legyen szó lazaságról, erőről, erőnlétről, robbanékonyságról vagy csak a fizikum általános karbantartásáról. A kettlebell megdolgoztatja a gerinc környéki mélyizmokat, a mély hátizmokat, a has és a csípő izmait, ez erős és stabil törzset eredményez, ami minden erő alapja.

Vendégeink saját kedvelt sportáguk követelményeinek megfelelően az ahhoz szükséges izomcsoportokat vagy mozgásformákat fejleszthetik vele magasabb szintre. De a hozzánk járó vendégek a zsírszövetek ledolgozásának leghatékonyabb szereként is használhatják ezt a különleges eszközt. Személyi edzőink pedig a TRX-kettlebel páros gyakorlatokkal csodákat tudnak művelni!

POWER PLATE

Vibrációs edzőgép és edzésmódszer. Az edzések lehetnek erőnövelő, zsírégető, tonizáló, lazító, regeneráló vagy feszesítő edzések. A Power Plate gyors, hatékony és rendkívül eredményes edzésmódszer, melyet számos hazai és külföldi híresség is használ.

A Power Plate® a fitnesz technológia jövő generációját és a Gyorsulási TréningTM egyik leghatékonyabb edzésmódját kínálja. Ez a forradalmi edzési technológia harmonikus rezgéseket közvetít a szervezetbe, természetes reflexet stimulál, az izmok másodpercenként 25–50 alkalommal húzódnak össze és az izomrostok akár 98%-a dolgozik egyszerre, a hagyományos edzőtermi eszközöknél tapasztalt 60%-hoz képest.

Gymspiration1

A Power Plate gépen történő gyorsulási edzés egyedülálló paradigmaváltást képvisel az erősítő edzések körében, mert a test több erőt képes kifejteni közben, mint a hagyományos erőedzéseken. A Power Plate gépek segítségével számos olyan egészségügyi és fitnesz előnyre tesznek szert a felhasználók, melyek bár közvetlenül nincsenek hatással magára a betegségre vagy állapotra, de ugyanakkor pozitívan befolyásolják az általános egészségi állapotot. Vannak azonban olyan esetek is, ahol közvetlenül a betegségre van hatással az edzés, és így a betegek gyorsabban felgyógyulnak vagy hosszabb ideig képesek a független(ebb) életre.

A Power Plate gép orvostechnikai eszköznek minősül, amit a róla kiállított tanúsítvány is bizonyít.

A Power Plate edzés alatt az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal összehúzódnak. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izom-összehúzódást fog kiváltani. Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálhatunk, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest.

A Power Plate gépen történő rövid edzésnél (átlag 30 perc, hetente háromszor) gyorsan javul a ruganyosság, és egyre több mozgást tudunk elvégezni, miközben a kollagén termelés is javul már a használat első 90 másodpercében. Az edzések kiváló eszközként használhatóak az alakformálásra.
Újra edzene szülés után? A Power Plate edzés segít újra megtalálni a belső kapcsolatot a medencefenék izmai, a has izomzat és a hát izmai között, és visszaállítani a terhesség és szülés során meggyengült erőt, ezért szülés után is használható és ajánlott ez a csodálatos eszköz.

A Power Plate edzéseknél két kiváló személyi edzőnk áll a vendégek rendelkezésére, a gép egyedül nem használható. A személyre szabott edzések után mindenki boldognak és fittnek fogja érezni magát!

Gerinctorna

A gerinctorna gyakorlatok lazítják, átmozgatják a gerincet, csigolyákat, váll ízületeket, erősítik a törzsizmokat. Az edzések során a gerincet és a háti szakasz főbb izmai kerülnek középpontba, a mobilizációs és statikus gyakorlatokkal elősegíthető a helyes testtartás, így rendszeres gyakorlással búcsút inthetünk a hátfájásnak.

A gerinctorna abban különbözik más mozgásformáktól, hogy itt egy mozgásélettani szempontból speciálisan összeállított gyakorlatsort alkalmaznak edzőink. Aki napi 8-10 órát tölt számítógép előtt, hetente legalább 2-3 alkalommal ajánlott számára mélyizom torna végzése. A gerinctorna segít regenerálni és edzésben tartani a törzs izmait, korrigálni a kezdődő deformitásokat, hogy ezek a szövetek az egész napos terhelés mellett el tudják látni feladatukat. A gerinctorna mindig figyelembe veszi a fokozatosság elvét, alkalmazkodik a résztvevők általános állapotához, alapbetegségeihez, korábbi sérüléseihez, valamint nagy hangsúlyt fektet az ízületvédelemre.

Gymspiration

A gerinctorna nagy előnye még, hogy nincs korosztályhoz kötve, gyakorlatilag bárki belefoghat és eredményét nem csillogó érmek, hanem jobb közérzet és javuló szellemi-, fizikai állóképesség fogja tanúsítani. Arról nem is beszélve, hogy rendszeres mozgással jelentősen csökkenthetjük olyan belgyógyászati betegségek kialakulását, mint a II. típusú diabétesz, magas vérnyomás, elhízás stb.

Edzőtermünkben szakképzett gerinctréner vezetésével minden héten gerinctornát tartunk. Gerinctorna napi jeggyel és bérlettel is látogatható.
Ajánljuk fiataloknak, középkorúaknak és időseknek, nemüktől függetlenül egyaránt.

Önvédelem

Általános önvédelmi edzéseinken várjuk mindazokat, akik rendszeres mozgásra vágynak, akik szeretnének egy jó közösséghez tartozni, és nem utolsó sorban, akik szeretnék önmagukat megvédeni.
A GYMSPIRATION funkcionális edzőteremben összeállított önvédelmi edzéseinket olyan vendégeknek ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani az önvédelem alapjait, akik tudatosan szeretnének felkészülni felgyorsult világunk negatív hatásaira, az esetlegesen őt érő támadás hatékony elhárítását megtanulni.
Képzéseink célja, a résztvevők felkészítése a mindennapok során előforduló támadások kivédésére, a helyes mentális és fizikális hozzáállás kialakítása.
A tréningek során a résztvevők megtanulják a támadások felismerését, a lehetséges elkerülési módokat, technikákat.
Számtalan alkalommal kerülhetünk kiszolgáltatott helyzetbe, az utcán hazafele menet, egy szórakozó helyeken, akár a saját otthonunkban. Edzéseink során könnyen elsajátítható technikákat lehet megtanulni és készségszintjén elsajátítani.

Amit kínálunk:

 • fizikai állóképesség fejlesztés;
 • védelmi mechanizmusok felépítése;
 • ütések magas sorozatszámú ismétlése;
 • lágy részek támadása kifejezetten nőknek;
 • feszítések, csavarások és rúgások használata önvédelemben;
 • fogásból, fojtásból való szabadulás;
 • szabadulás földre szorításból;
 • komplex szituációs gyakorlatok.

Edzőtermünk különlegessége, hogy az edzéseink, képzéseink során a fizikai, technikai felkészítés mellett, nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, az áldozattá válás elkerülésére is, ezért foglalkozásainkat nagy szeretettel ajánljuk az idősebb korosztálynak is.
Kerülje el az áldozattá válást!
Milyen helyzetekre segítünk felkészülni? Utcai támadás, rablás, bántalmazás, családon belüli erőszak, nemi erőszak, testi sértés, bántalmazás.
Mottónk: „Ha bántanak, védekezz, kérj segítséget!”

Edzőink gyakorlott rendőr és polgárőr oktatók. Az önvédelem oktatója elméleti és gyakorlati tanácsokkal is segíti vendégeinket, hogy elkerüljék az őket ért támadást, illetve megfelelően kivédhessék azt.
Az önvédelmi edzések napi jeggyel és bérlettel is látogathatóak.

Jóga

Jógaoktatók és gyógytornászok által kidolgozott mozgásterápia. Megoldást jelenthet az ülőmunka miatti testi panaszokra, segíti a helyes testtartás és légzés kialakítását, az ellazulás képességét.
Edzőtermünkben – az igényekhez alkalmazkodva – többféle jógaórát kínálunk. Ilyen: a hatha jóga, női jóga, baba jóga.

Jógaóráink közül kiemeljük a női jóga előnyeit:
A női jóga a hatha jóga gyakorlatait alkalmazza a női egészség megőrzésére és helyreállítására. A jóga a fizikai testet a modern intimtorna hatékonyságával képes kezelni, míg az energetikai és mentális történésekhez a klasszikus jóga ősi, számunkra mégis újszerű szemléletével közelít.
A női jóga órákra szeretettel várunk minden anyukát, kisbabájával, kisgyermekével együtt! Fontosnak érezzük, hogy támogassuk az édesanyák gyakorlását, közösségbe való visszatérését, hogy egyszerre tudjanak figyelni magukra és gondoskodni gyermekükről és mindezt a jógaóra keretei között tehessék meg. Ez a megengedő, toleráns szemlélet közvetlenül is érinti, formálja a többi résztvevőt, hozzáállásukat önmagukhoz, és másokhoz egyaránt.

Gymspiration4

A női jóga hatásai: Gyakorlataink az altest energetikai rendszerét állítják helyre, megerősítik a gát területét, a medence és a has izmait. Mobilizáljuk és erősítjük a csípőízületet, tanítunk görcsoldó relaxációs technikákat és ciklust szabályozó gyakorlatokat.

Megtanítjuk, tudatosítjuk a női szervekhez kapcsolódó érzeteket, fejlesztve ezzel az öngyógyítás képességét. A helyes légzés elsajátításával kiegyensúlyozzuk a hormonális működést, az idegrendszer és ezzel az érzelmek stabilitását.

A női jóga hozzásegít önmagunk megismeréséhez, elfogadásához, női mivoltunk teljesebb megéléséhez.

Egészségeseknek és nehézségekkel küzdőknek:

 • akiknek gyenge a medence izomzata (megereszkedett szalagok, méh stb.),
 • szülés előtt, akik gyermeket szeretnének,
 • szülés után, akiknek a terhesség alatt és szülés közben meggyengülhettek az alhasi izmai,
 • menopausa tüneteinek enyhítésére,
 • gyenge hüvely izomzattal rendelkezőknek,
 • kötött, merev csípőjű hölgyeknek,
 • nehéz fizikai munkát végzőknek,
 • sportolóknak, akik rendszeresen szökdelnek vagy súlyt emelnek (pl. aerobik, futás stb.),
 • rendszeresen stresszt átélő nőknek,
 • szexuális élet javítására.

A jóga órák napijeggyel és bérlettel egyaránt látogathatóak.

Masszázs

A masszázs egészségjavító hatását az emberiség ősidők óta ismeri Európában és Ázsiában egyaránt. Egyik legkellemesebb természetes módszer a fáradtság, az izomfeszültség, az izomgörcsök csökkentésére, a stressz enyhítésére, a blokkok oldására valamint a betegségek megelőzésére és gyógyítására egyaránt.

Jótékony hatásai közül kiemelendő: frissít, kondicionál, ellazítja az izmokat, általános fájdalomcsillapító hatású és nyugtatja az idegrendszert.

Edzőtermünkben igénybe vehető a

 • klasszikus svédmasszázs,
 • frissítő és relaxációs masszázs,
 • metamorf masszázs és
 • cellulit masszázs.

Aki úgy dönt, hogy a felfrissülésnek, betegségmegelőzésnek, gyógyulásnak ezt a formáját választja, meglepődve tapasztalja, hogy milyen pozitív tényezők jelentkeznek a masszázs terápia során. Hatalmas élmény, hogy a gyógyulást egy másik ember érintése indítja el!

Az edzőtermünk különleges kínálata a tibeti masszázs, melynek során a masszírozás ruhában történik és a masszőr a hason, majd hanyatt fekvő vendéget 1,5 órán keresztül „kényezteti”. A masszázs kifejezetten kellemes, lazító masszázs, teljes mértékben fájdalommentes. Semmiféle erőlködést nem igényel, csodálatos eredményeket hoz és energetizáló hatású.

A szolgáltatás igénybe vétele előre történő bejelentkezést igényel. A masszírozás alkalmanként, de bérlet formájában is igénybe vehető.

GYMSPIRATION funkcionális edzőterem

Edzőtermünket látogató vendégeknek fontos hangsúlyoznunk, hogy nemcsak a rendszeres mozgás fontos, hanem az egészséges táplálkozás is. Egészségügyi kérdőív kitöltése mellett, fizikai állapotfelmérést is végzünk, hozzásegítve vendégeinket saját erőnlétük, egészségi állapotuk tudatosításához.

Ami az eredményes edzéshez szükséges: tudatosság, kitartás és természetesen a jól képzett oktatók, személyi edzők, akiket a GYMSPIRATION funkcionális edzőterem biztosít minden érdeklődő számára. Az edzőterem női és férfi személyi edzőket is foglalkoztat.

Vendégeink bárkihez is jelentkeznek be garantáltan jó minőségű, első osztályú szolgáltatásban részesülnek.

 

Az egészség karbantartását már sokan célként fogalmazzák meg saját maguk számára.
Az egészségvédelem alapvetően az a folyamat, amely módot ad az embereknek, közösségeknek, egészségük fokozottabb kézbentartására és tökéletesítésére. Ehhez a folyamathoz kívánunk hozzájárulni, a funkcionális edzőteremben található különböző berendezések, orvostechnikai eszközök bemutatásával és kipróbálási lehetőségével.

A GYMSPIRATION funkcionális edzőterem működtetői és edzői azon dolgoznak, hogy a vendégek fittség érzetét javítsák, fizikai állóképességét gyarapítsák. Szeretettel várjuk edzőtermünkben nemcsak a fiatalokat, hanem az idősebb korosztályba tartozó vendégeket is. Reméljük, hogy az V. kerületben működő edzőtermünk minél több kerületi lakos érdeklődését felkelti. Bízunk abban, hogy edzőtermünk bemutatatását követően hamarosan vendégként köszönthetjük.

GYMSPIRATION FUNKCIONÁLIS EDZŐTEREM

1054 Budapest, V. Vadász u. 26.

Elérhetőség
Telefon: +36 20 551 9912
Email:info@gymspiration.hu
www.gymspiration.hu
Keressen bennünket a facebookon is!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..