GASZTRO

Kérd fullosan télen-nyáron – Fáma fullosan!

67064786_2755739204454101_1345957946437140480_o

Hányszor fordult már elő veled a „végenincs” sorban rostokolva az autómosónál, hogy azon gondolkodtál: „ehelyett akár valami jó programom is lehetne?!” Nos, ez igazából költői kérdés volt. Velünk ugyanis sokszor.

Jó ideje keresgéltünk már egy bizonyos helyet. Egy olyan komplex szolgáltatást nyújtó placcot, ahol nem kell sztoikus nyugalommal végignéznünk, ahogyan „kímélő mosás” címszóval két embernagyságú kefe végigdarálja a kasznit. Persze, ez párszor elmegy – például, amikor a gyereket viszed el az apa-fia program részeként –, de ha a négykerekűd a szíved csücske, akkor valószínű te is keresed a kiugrási lehetőséget.

Jó hírünk van, már meg is találtad. Most pedig el is mondjuk, hogy hol. Egy köpésre a Váci úttól, a Röppentyű utcában van a Fáma Kézi Autómosó és Bisztró, ahol rajtad csak egy dolog múlik: mégpedig, hogy lehetőleg foglalj előre időpontot. Minden mást rábízhatsz a staff-ra. Itt is, ott is. Azaz a mosóban is, meg a Bisztróban is. Látjuk ám, hogy felcsillant a szemed!

Elmondjuk, hogyan is érdemes ezt csinálni. Fogod magad, felmész szépen a honlapra, és nagyjából 4 perc alatt bepötyögöd az adataidat, hogy gazdagodj egy időponttal. A foglalási rendszer egyértelmű, el sem lehet rontani. Guruljon alattad személygépkocsi, egyterű, kisbusz vagy akár kisteherautó, hacsak nem tankkal vagy, a mosást meg fogják oldani. És nem csak azt, mert kérhetsz tisztítást, kozmetikát kívül-belül is. Ha ránk hallgatsz, Fáma full(osa)t kérsz, abban van minden!

Egyszer csak eljön a nap, amikor megérkezel a Fámába, és leadod a verdát. A fent említett sztoikus nyugalmat pedig ezzel a lendülettel el is felejtheted, miután elnavigáltad magad a mosó melletti bisztró egyik asztalához. Ott aztán kapsz hideget-meleget, persze jó értelemben véve. Reggelit, háromfogásos ebédet, vacsorát. Nyilván először csak próbálgatod az étlapot: bedobsz egy kávét, aztán elcsábulsz egy lazac burgerre, édesburgonyával és snidlinges majonézzel (az októberi menün ez az egyik sláger). Aztán kettőt pislogsz, és azon kapod magad, hogy már nem is az autó a fontos (jó-jó… persze, hogy az), hanem a reggeli szeánszod, vagy az ebédidős kisurranás a melóból. Meg aztán a gyereket is klasszabb kiengedni a napsütéses teraszra, ameddig a szorgos kezek lesuvickolják a kocsit. Jól olvastad: még mindig van terasz. Egészed addig, amíg be nem jön a cidri.

Apropó, hideg. Bárhogy is tombol az indián nyár (vagy bármi legyen a neve), hamarosan jönnek a fagyosszentek. Erre pedig nem árt odafigyelni, hogy a hőn szeretett felnik és az alváz ne váljon szezon után a rozsda martalékává. Szóval a gondos mosás – épp úgy, mint nyáron – télen sem árt, hölgyeim és uraim!

Ha pedig a céges flotta egy járgányát birtoklod, van még egy szuper hírünk. Amennyiben nem külső kerületben vagy, hanem a Fáma 5-8 perces körzetében, 10 autó feletti időpontfoglalás esetén – ha Fáma full-t kérsz – már oda sem kell menned, mert kiugranak az autóért és csillogva hozzák vissza.

Persze akkor lecsúszol egy jó reggeliről vagy ebédről, de annyi baj legyen; csak van a családban valami, amit meló után elvihetsz lemosatni…

Cím: Röppentyű u. 58., Budapest, XIII. kerület
Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 7:00-21:00, Szombat-Vasárnap 7:00-20:00
Elérhetőség: +36 1 786 8445
https://www.facebook.com/famamoso/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .