FLYERZ REVIEW

Készülj a nyárra egy igazi elektronikus finomsággal: nyáridéző Belau koncert az A38 Hajón

belau_live

A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, ezzel hamar bezsebelték a nagyérdemű elismerését. A zenekar a nyár folyamán a legnagyobb fesztiválokon koncertezett, most pedig megidézik a nyarat az A 38 Hajón is – éppen időben!

A Belau első lemeze, The Odyssey címmel nemrég jelent meg és a napokban Fonogram-díjat is kapott, az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A tavasz folyamán pedig egyetlen koncertet adnak Budapesten: március 24-én, az A38 Hajón. Ezt az estét a Belauval ki lehet hagyni, de nem érdemes! 🙂

Belau – The Odyssey

A Belau kezdetben szóló projektként, később duóvá bővülve körülbelül egy éve tűnt fel a magyar zenei palettán. A frissnek mondható projekt által megzenésített világában az elvágyódás és a reményteli hangulat találkozik aktuális elektronikus zenei alapokkal. A banda célja, hogy gondolatban olyan áhított helyekre kalauzoljon el Téged, ahova titkon önmagad is szeretnél eljutni.

A Belau egy év alatt számos sikernek örülhetett: tavaly több portálon is bekerültek az év legjobb dalai és klipjei közé, megnyerték a Klipszemle különdíját, több komoly rádiós játszással is büszkélkedhetnek. A fiatal formáció az elmúlt nyáron közel 40 állomásos turnén vett részt; többek között megfordultak a Szigeten, a Balaton Soundon, a Paloznaki Jazz Pikniken, de a tavaly Európa legjobb fesztiváljának választott kolozsvári Untold-on is.

A Fonogram-díjas Belau zenekar, az A38 Hajón

Kedves Péter kezdetben egyszemélyes projektje – Buzás Krisztiánnal és élőben session zenészekkel kiegészülve – időközben zenekarrá nőtte ki magát. A Belau első, The Odyssey című lemezén a tőlük koncerteken megszokott instrumentális dalokon kívül olyan tehetséges fiatal énekesnők kaptak kiemelt szerepet, mint Antonia Vai, Dallos Bogi, Herrer Sára, Myra Monoka és Szécsi Böbe (utóbbi hallható élőben is).

A dalok révén egy különleges utazáson vehet részt a hallgató, a Földközi-tenger térségében –  ezt a világot szeretné a formáció átadni azoknak, akik elmennek a koncertjeikre.

A Belau a dupla teltházas lemezbemutató, a londoni koncert, és az erdélyi turné után március-április folyamán Magyarországon, májusban pedig külföldön mutatja be The Odyssey című nagylemezét.

Az A 38-at amúgy is szeretjük – a Belaut pedig (ha eddig még nem is ismertük túlzottan) még inkább fogjuk! 🙂 Már csak azért is, mert a koncert ingyenes!

A koncert időpontja: 2017. március 24., péntek 20:00

Helyszíne: A 38 Hajó – Frankofón Fesztivál

További információk itt.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .