Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓ

Két nő között örlődő király

Screen Shot 2019-11-06 at 15.47.16

Ugyan ki ne szeretne király lenni? Történetesen I. Sancho, Alturia ifjú uralkodója rettenetesen unja a hatalommal és pénzzel járó kötöttségeket. Hogy szabaduljon a fejedelmi terhektől, puccsot szervez maga ellen, és Monte- Carlóba megy, ahol álnéven, szélhámosként kezd új életet. Hátra hagyja menyasszonyát és beleszeret egy szélhámosnőbe. Szerb Antal Ex című vígjátéka az Újszínházban bámulatos fordulatokon keresztül vezeti rá a nézőt arra, hogy a sorsa elől senki sem menekülhet. A két főhősnővel, Bátyai Évával és Nemes Wandával beszélgettünk

Bátyai Éva alakítja Ortrud hercegnőt, aki politikai és társadalmi érdekek miatt lett király menyasszonya.

Ortrud igazi arisztokrata, akit születésétől fogva uralkodásra nevelnek – magyarázta Bátyai Éva. – Csupa báj, csupa elegancia, fegyelmezett, az etikett minden szabályát ismeri és betartja. Vőlegénye, az ifjú király ráadásul tetszik neki, így egyáltalán nincs ellenére a házasság gondolata. Minden jólneveltsége mellett azonban nagyon is kíváncsi arra, milyen a szabad élet, azonban nincs bátorsága kilépni a ráosztott szerepkörből.

A színésznő elárulta, könnyedén tud azonosulni az ifjú hercegnő dilemmáival.

Kicsit én is hercegnőként éltem fiatal lányként, és gyakran a bátortalanságom legyőzte a kíváncsiságomat – folytatta Bátyai Éva. – Szerettem volna, de nem mertem követni az álmaimat. Ma már szerencsére kinőtem ebből. A karakterem, Ortrud hercegnő is bátrabbá válik a történtek hatására.

Marcelle-t, a csábító szélhámosnőt Nemes Wanda játssza, aki nagyon szeret ennek a szabadszellemű figurának a bőrébe bújni.

Míg Ortrud az arisztokratikus szabályrendszereket követi, az általam alakított Marcelle maga a megtestesült szabadság – mondta Nemes Wanda. – Nem véletlen, hogy a szökött király számára is ő lesz a felhőtlen boldogság jelképe. Az ösztönei, az érzelmei vezérlik, nincsenek benne sem szellemi, sem erkölcsi gátlások. Annak ellenére, hogy hiányos a műveltsége, se rangja, se pénze, Marcelle mégis képes magabiztos és önazonos lenni, éppen ez teszi őt annyira vonzóvá.

Nemes Wanda hozzátette: ő maga sokkal visszafogottabb a való életében.

Az életöröm, ami Marcelle-re annyira jellemző, bennem is megvan, ellenben vannak olyan határok, amelyeket én a figurámmal ellentétben sohasem lépnék át. A színpadon viszont szívesen játszom a kokottot.

A színésznő kedvencei azok a jelenetetek, amikor a neveletlen és zabolátlan Marcelle megpróbál előkelő dámaként viselkedni.

Szerep a szerepben – ez egy nagyon izgalmas kihívás – folytatta Nemes Wanda. – Marcelle egy nemzetközi szélhámos akció kedvéért Ortrud hercegnő bőrébe bújik. Nagyszerű színészi lehetőség megformálni egy szerepet játszó szereplőt, szeretem Marcelle ügyetlen próbálkozásait megmutatni, ahogyan igyekszik született arisztokrataként pózolni. Persze rendre elárulják a szavai és a mozdulatai.

Adott tehát két – a maga nemében páratlan – hölgy, akik ugyanazon férfi szívéért versenyeznek. Hogy végül melyik nőt választja a királyból lett szélhámos, a darab végére kiderül. Ex – egy nagyon is komoly vígjáték az Újszínház színpadán.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..