Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionKULTÚRA

Kevesen tudják, de Zoltán Erika éveken keresztül utasított el felkéréseket, mert a nagy kiugrásra várt

Erika anno 77

Nem sokan tudják azt Zoltán Erikáról, mennyire tudatosan kezdte építeni karrierjét még annak idején. Valószínűleg kevesen vagyunk olyanok, akik hosszú éveken keresztül hajtják el a különféle felkéréseket, csak azért, mert várnak Az Alkalomra. Erika így tett, ennek pedig meg is lett az eredménye, de nézzük csak pontosan, hogyan is alakultak még a dolgok a nagy, ’86-os debütálás előtt!

A fiatal, ambiciózus lány 1980-ban érettségizett le, és már egyből ezután elkezdett táncosként nagyszínpadi produkciókban szerepelni. Így ismerte meg első férjét, akivel duettben dolgoztak együtt, és szépen lassan rávette őt arra, hogy a táncon kívül énekeljenek is. Így lépett be, és vette át a vezető szerepet Zoltán Erika életében az ének.

A cél persze mindig is az volt, hogy valahogy ő kerülhessen a reflektorfénybe. A nagy debütálást, az 1986-os Interpop Fesztivált megelőző hat évben több híres együttestől is érkezett felkérés Erika irányába, nagyobb projektekbe is beszállhatott volna vokalistaként, de valamiért a kis hátsó hang mindig azt súgta neki, hogy nem!, mert vagy elöl, vagy sehol! És annak ellenére, hogy ezek a munkák igen kecsegtető, kihívást jelentő feladatnak ígérkeztek, mégsem adták volna meg az igazi szereplés lehetőségét.

Így maradtak az akkor virágzó, és igen színvonalas műsorokat felvonultató éjszakai bárélet fellépései. Majd 1985-ben, amikor Pásztor Laci a Neotonnal Siófokon koncertezett, a fellépés után éppen abba a bárba tértek be bulizni, ahol Erika énekelt. Végighallgatták a műsort, ezután pedig Laci elmondta az énekesnőnek, mennyire tetszett neki a fellépése. Egyelőre azonban a Neotonon kívül nem foglalkozott semmi mással, ám ígéretet tett arra, ha ez változik, jelentkezni fog. Ma visszaemlékezve, Erika nagyon örült annak, hogy bízott akkor a megérzésében, és éveken keresztül várt a nagy lehetőségre, hiszen beérett a kemény munka és a kitartás gyümölcse, egy évvel később érkezett is a megígért telefonhívás…

Gondoltad volna? Már 30 éve, hogy megjelent Zoltán Erika Szerelemre születtem című albuma

Ennek köszönhetően Zoltán Erika már 30 éve örvendezteti meg a közönséget újabb és újabb fantasztikus slágerekkel, és ennek örömére március 11-én egy fergeteges koncerttel készül, amely a 30 év 30 dal címet viseli.

A történetet hamarosan folytatjuk!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..