Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Kiadták kezükből féltve őrzött receptjeiket a hazai food truck-osok

food-truck-show

Sajtburger házilag… kezdődnek általában a legkevésbé bizalomgerjesztő receptek a neten, erre a piaci résre igyekeznek most ráugrani a Bookline és a Food Truck Show szervezői a frissen megjelent receptkönyvükkel. Amely receptkönyvről most nem nagyon fogunk írni, a hektikus szervezés miatt ugyanis a betekintés csak kivételezett és/vagy kellően fürge újságíróknak adatott meg, de ez talán nem is baj, ki-ki fedezze fel magának a gyorskaja lassú elkészítésének módjait. Könnyű dolga azért minden bizonnyal nem lesz az érdeklődőknek, az igazán jó Food Truck-osok nemhogy kifejezetten válogatott, de olykor kizárólag nekik termelt alapanyagokkal dolgoznak (gyanítom, ezért is mentek bele a féltve őrzött receptek kiadásába).

„Igényes európai életérzés”

A könyvbemutató egy hevenyészett beszélgetés volt néhány könyvben szereplő büfés, a kiadó és a műsorvezető, Szabó Győző részvételével. Utóbbi többször is lelkesen jelezte, hogy hamarosan belevág a bizniszbe, így hamarost food truck-osként is üdvözölhetjük, nemcsak érdeklődőként, előbbiek pedig hosszasan áradoznak a remek hangulatról és a food truck életérzésről. A food truck-osok élete, legalábbis nyáron, nem kis részt utazással és kitelepüléssel telik, így egymással sincsenek rosszban. Szabó Győző minderre, illetve a sarki büfékocsiknál jóval magasabb minőségi elvárásokra igényes európai életérzésként utal, mi pedig egy angusmarhát simogató Jean Claude Junker vizualizálásával próbálunk értelmet adni szavainak.

Nem volt nehéz észrevenni, hogy a közösség (és az életérzés, amit a könyv is át kíván adni) roppant férfias, a megszólalók között egy nő sem volt, ezért különösen feltűnő volt, amikor Szabó Győző arról beszélt, hogy a véletlenszerűnek tűnő, mégis minőségi ételek elkészítését „le kellett fordítani” vállalkozó kedvű „háziasszonyok” számára, sajnos további fantáziaképeink ellenére egyetlen vállalkozó kedvű háziasszony sem csapkodta meg Győzőt egy házias steak-kel.

„Csoda a kezedben”

Mondja a Zabáljcsak-os Takács Gergely a szervezők részéről a könyvre utalva, beszél még arról, hogy kell némi fanatizmus a food truck-os életmódhoz, mi azonban már alig várjuk, hogy a csodát fizikailag is kezünkbe fogjuk, és végre a könyv tényleges főhőseivel, a kajákkal is megismerkedjünk. Végre ez is elkövetkezett, csalódás senkit sem ért, főleg amennyiben pozitívan viszonyul a marhahúshoz, azzal ugyanis a legkülönbözőbb ízletes formákban találkozhatunk. Az egzotikumok kedvelői mindenképp tegyenek egy kitérőt a Babuska kocsijához, ahol nemcsak pelmenivel tömhetjük magunkat, de még igazi orosz kvászt is kortyolhatunk, ami tényleg mérföldekkel jobb, mint az olykor boltban kapható jellemzően német gyártásúak.

A húsmentes étrendet követők sem kell, hogy teljesen elárvuljanak, egyre több helyen van húsmentes opció, van kifejezetten vegán burgerező, a Paneer-t pedig egyre kevesebbeknek kell bemutatni, mint a rántott sajtos burgerek királyát (itt egy – sajnos – nem fizetett kiszólással egy termékelhelyezést is el kell rejtenünk, aki a műfajt kedveli, mindenképpen tegyen egy próbát a BelFrit rántott sajtos burgerével, hogy csúf nemzetközi ízorgiában is részesüljön).

Ló/hús

Végére jöjjön a feketeleves: a Food Truck Show helyszíne. Autóval ugyan ki akar egy olyan rendezvényre menni, amely még a legmásnaposabb résztvevőt is (természetesen most is távoli ismerősünk ismerősére gondolunk) egy-egy korsó sör elfogyasztására ösztönzi, gyalog meg a Kincsem nevű haszonállatról elnevezett park igen kalandosan közelíthető meg. Itt meg kell jegyezzük, mekkora várakozással tekintettünk a hely szellemében arra, hogy lóhúsból készült burgert is együnk, Kincsemék azonban inkább a szomszédban versenyeznek, ha valaki a páratlan ujjú patások még az elfogyasztásuknál is öncélúbb felhasználására volna kíváncsi.

Food Truck Show Hungary 2017. szeptember 1-3. Kincsem Park

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..