Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionSPORT

Kínai gerinctorna – a mozgás gyógyító ereje

29186860_1767265843325464_5989815533359333376_n

Szüleink szokták mondani gyermekkorunkban: „Fiam, legyen benned tartás!” Ennél a tanácsnál jobbat nem kaphatunk útravalóul, de nem csak átvitt értelemben fontos ám ez! Szükség van hozzá egy biztos gerincoszlopra is, ami elbírja a felnőttkor terheit… És, hogy mi az, ami ehhez kell? A kínai gerinctorna!

De mire jó a gerinctorna?

Nagyjából mindenre. De tényleg: regenerál baleset vagy sérülés után, használ a gerincsérv-problémáknak (sőt, teljesen el is múlhat tőle), de tulajdonképpen preventív megoldást is jelent a 21. századi népbetegség, az ülő munka ellen. Szóval, ha valami igazán jót szeretnél tenni önmagadért, és csak napi 20 percet mozognál, akkor a gerinctorna a tökéletes választás.

Miért pont kínai gerinctorna, és ki végezheti?

Kínában közismerten „száz évig elélnek”. Ha nem is örökéletűek, de nagyon egészségesek és valószínű, tudhatnak valamit: mégpedig a test és a lélek kapcsolatáról. A kínai gerinctorna egy olyan természetes gyógymód, melyhez nem kellenek különleges képességek vagy speciális eszközök. Habár vannak kifejezetten bonyolult mozdulatsorok, ez egy művészi „gyógysport”, mely nem csak fizikailag, de mentálisan is dolgoztatja a testet (és az agyat) – mégis kikapcsolódsz közben. A taoizmus és a kínai orvoslás szerves része a DaoYin kínai gerinctorna.

A kérdésre pedig, hogy kinek való, az egyik jól ismert reklám szlogenje lehet a válasz: kicsiknek, nagyoknak, telteknek és karcsúaknak, az optimistáknak és a pesszimistáknak, na meg az előrelátóknak – mindenkinek! Szinte nincsenek határok, sem életkort, sem nemet tekintve. Ez a mozgásforma mindenki számára ott rejti magában az önmegismerést és azt a bizonyos tartást, amit fentebb emlegettünk…

Hol végezheted a DaoYin gerinctornát?

Például otthon! Laci, aki már több mint 20 éve foglalkozik mozgással – és aki önmaga betegségén tesztelte tudását és saját fejlődését – a harcművészettel kezdte, majd szép lassan eljutott a keleti kultúra mozgásvilágáig. A kínai gerinctorna gyakorlásával és gyakoroltatásával nemcsak saját, de mások mindennapjai is fájdalommentessé váltak. És bár ez nem egy egyszerű dolog, Laci mégis könnyebbé teszi számunkra az otthoni gerinctorna elvégzését DVD-ivel. Ezek közül az első az alapokat, a második a dinamikus gyakorlatokat tartalmazza.

Tudod, ez mit jelent? Hogy karnyújtásnyira – azaz kattintásnyira – vagy attól, hogy megszűnjön a hátfájásod. Vagy az „elmérgesedett” nyakfájdalmad, ami hónapok óta gyötör. És persze a stressz, ami megeszi a mindennapjaid.

Kattints, ismerkedj meg a kínai gerinctornával, és tégy egy próbát!

Emlékezz: „Fiam, legyen benned tartás!”

e-mail: kinaigerinctorna.mail@gmail.com
Facebook
WEB

Cikkünket megtalálod a Flyerz Média MOVE! by Flyerz kiadványában is!

 

 

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..