Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Kirándultatok már gleccseren nyáron? Az osztrák Mölltal pont erre való

maria-dornach-905017_1920-1170x878

Föld alatti gleccservasút, határokon átívelő sípályák, ultramodern éttermek, hidegen csillogó jégtakaró és hívogató kandallók a vendégházakban. Ezek a legfontosabb jellemzői egy mölltali üdülésnek, amit az év szinte minden szakában élvezhetünk.

A Mölltal gleccser Karintia egyetlen, egész évben síelhető vidéke, ahol a legmagasabban fekvő pályák tengerszint feletti 3122 méterről indulnak, a gleccser Schareck nevezetű csúcsáról. Az időtől függően még nyáron is nyitva tart három különböző pálya a gleccser területén. De ahhoz, hogy feljussunk a tetejére egy érdekes és kalandos utat kell megtennünk. Először is készüljünk fel egy 8 perces föld alatti vonatútra, mely a völgymegállóból, vagyis a tengerszint felett 1200 méterről indulva jut fel a 2200 méteren fekvő középmegállóig.

Innen a Gondelbahn Eissee viszi tovább az utasokat egy 6 személyes felvonóval, egészen a hegymegállóig, ahol 2800 méteres magasságban ott vár ránk az Eissee hegyi étterem. Az örök jégre épített üveg-acél konstrukció minden időben lenyűgöző látványt nyújt és üvegfalai mögül látni a Scharecket és akár a Lienzi-Dolomitokat is. A csúcsra, vagyis a 3122 méter magasban lévő állomásig a Gleccser Jettel, egy 6-személyes, szélvédős ülőlifttel juthatunk fel. Az itt álló kilátóból gyönyörű panoráma tárul elénk.

A gleccser pályáin a síszezon már októberben elkezdődött és május elejéig tart. A leghosszabb lesiklópálya, az Abfahrt Eissee 71 kilométeres, a sífutókat pedig egy 13 kilométer hosszú, jól előkészített magaslati sífutópálya várja. A pályák különböző fokozatúak, így a kezdők és a profik is találnak megfelelőt. A flattachi pályákat ősszel még az olyan profi csapatok is felkeresik, mint az Ausztriai Sí és Snowboard Csapat.

De nem csak a síelőket vonzza a Mölltal gleccser és környéke; a melegebb hónapokban és nyáron rengeteg túrázó érkezik a vidékre, hogy felfedezzék a csodálatos hegyeket. A völgyben két települést találunk, Flattach-ot és Mallnitz-t. A két település Karintia legmagasabb hegyeinek lábánál fekszenek, így ha itt találunk szállást, szinte az ajtón elől indulhatunk majd túrázni, a Mölltali-gleccser (Flattach) és az Ankogel (Mallnitz) gyönyörű túraösvényein. De ha nem szeretnénk egyedül nekivágni a vidéknek, vezetett kirándulásokon és falmászó napokon is részt vehetünk Flattach környékén, ami tavasszal és nyáron zöld növénytakaróba burkolózik. Sőt a kalandos rafting-ot is kipróbálhatjuk, de bizonyos helyeken a csöndes, elmélázós horgászat is megengedett. A további tavaszi/nyári programokról, túraútvonalakról és a csoportos kirándulásokról a Kärnten – Mölltaler Gletscher Flattach oldalon találunk információkat.

Forrás: https://vjm.hu/

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..