Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

Kirby Chambliss nyerte a Red Bull Air Race budapesti versenyét!

Chambliss 2

Rendben lezajlott a Red Bull Air Race utolsó napja Budapesten. Ez alapjában véve nem egy sarkos információ, azonban ha az előző év időjárását vesszük alapul, nagyon is örömteli! A Master Class osztály versenyét és a hétvége főattrakcióját Kirby Chambliss nyerte, az amerikainak 2004 után másodjára sikerült győzni hazánkban.

A szombati időmérőt megnyerő Pete McLeod-ot és a nagy esélyes japán Josihide Muroja-t megelőzve sikerült Chamblissnek győznie. Ha már bevezetőnkben az időjárást említettük, akkor azt is muszáj leírni, hogy a városi pálya különlegessége (Hagyományosan a Széchenyi lánchíd alatti belépővel indítják a kört a pilóták) mellet komoly oldalirányú szél is nehezítette a versenyzők dolgát. A győztes azonban minden rutinját és kiegyensúlyozottságát beletette mai repülésébe:

„Már majdnem elfelejtettem a pezsgő ízét, pedig nagyon szeretem. Évről évre sokat változik, fejlődik a sportág, egyre inkább a technika válik a legnagyobb tényezővé. Nagyon örülök, hogy képesek voltunk felvenni a versenyt, őszintén szólva nem is gondoltam volna, hogy győzhetünk a magyar fordulóban.” – értékelt a sikerével a pontlista negyedik helyére ugró Chambliss. A nagy reménységnek tartott Pete McLeod második helyen zárt, a bajnokságot továbbra is a harmadik helyet szerző Josihide Muroja vezeti.

Folytatás július végén az oroszországi Kazanyban.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..