FLYERZ REVIEW

Kockázatos döntés: egy házaspár eladta mindenét, hogy világkörüli útra vihessék gyerekeiket

266849-csalad-utazas.1200x630

Néha mindenkinek elege lesz a mókuskerékből és az állandó rohanásból, egy család pedig ezt követően olyat tett, amit csak kevesen mernének!

Hányszor fordult már meg a fejedben az, hogy milyen jó lenne felmondani a munkahelyeden, magad mögött hagyni a hétköznapi életet, és csak utazgatni szerte a világban? Nos, van, akinek ez már nem csak egy vágyálom! Az elmúlt hónapokban ugyanis az egész világ megismerhette a Baldeo-családot, és megnézhettük, milyen az, ha valaki tényleg nagyot mer álmodni.

Andre, a 45 éves, kétgyermekes családapa a tőzsdén dolgozott, és minden napja ugyanolyan volt, mígnem elérkezett egy pont az életében, amikor belátta, hogy nem ilyennek képzelte el gyermekei életét. Ezért feleségével elhatározták magukat: eladják 450 ezer dolláros londoni házukat, és megmutatják nekik azt, hogy nem csak a kisvárosi élet létezik. Másfél évvel korábban elkezdték a holmijaikat megőrzőkbe szállítani, majd 2018 áprilisában vettek négy egyirányú jegyet Borneóba, és útközben találták ki, mi legyen a következő úti cél. A tervük az volt, hogy 13 országot járnak be együtt, és végül valóban rengeteg mesebeli helyre jutottak el!

A karácsonyt Tokióban töltötték, de részt vettek egy háromnapos, 40 kilométeres túrán az Andok-hegységben, láttak élőben vulkánokat, és megnézték az amazóniai esőerdőt. A gyerekeket kivették az iskolából, és magántanulók lettek erre az időszakra: közben pedig volt, hogy farmon dolgoztak, teknősöket mentettek, önkénteskedtek, és a szüleik tanították őket. Október végével érkeztek vissza Londonba, és most egy albérletben élnek, míg ismét talpra nem állnak.

A lehető legcsodálatosabb emlékekkel gazdagodtunk, és ezt senki sem veheti el tőlünk. A halálos ágyamon tudni fogom, hogy rengeteg elképesztő élményben volt részem, és csodálatos emlékeim vannak, az értük hozott áldozatot pedig sosem fogom megbánni – mesélte a férfi egy interjúban.

Fotó az amazóniai esőerdőről

forrás: pexels
Fotó az amazóniai esőerdőről

Ugyanakkor hozzátette, hogy az utazásnak is voltak nehezebb pillanatai. Például a tény, hogy másfél éven keresztül minden nap együtt voltak, nem sok szabad teret hagyott nekik. A hosszú buszozások, az állandó pakolás, és az, hogy a táskáikból éltek, néha nagyon fárasztó volt, de összességében több volt a pozitív élmény számukra, mint a negatív.

Te magad mögött mernéd hagyni így az életed, hogy világot láss?

Forrás: https://www.joy.hu/

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .