GASZTRO

Kolbászkák a siker útján

Kolbice és koburger

Az eredeti magyar street food kategóriába sorolható ételek térnyerése 2014-ig kimerült a fröcsögő zsíros kolbász és az olajban úszkáló lángos kategóriájában, ám a tavalyi év a street food hulláma partra sodort egy igazi gyöngyszemet, mely minden ízében magyar. Egyedi tervezésű, egészséges tésztatölcsérek és négyszög alakú, belül hullámos bucik, melyek átölelik a disznóvágások sztárjainál apróbb méretű, ám annál különlegesebb kolbászkákat. Fűszeres szószok, pirított hagyma, sajt és sok más feltétet lehet még választani a hazai street food remekhez, melyet Kolbice (ejtsd: kolbájsz) néven ismert meg az ország.

Kolbice

Indulásuk óta rengeteg helyen jártak az országban, és mindenhol osztatlan sikert arattak, mely alapköve egy gyorsan fejlődő, dinamikus vállalkozásnak. Nem kellett sokat várni, hogy az egy üzletes vállalkozásból franchise legyen, sőt, a Kolbice átlépve határainkat a szomszédos országokban is hódítja már az igényes ízlelőbimbókat. A siker kulcsa egyértelműen a folyamatos és megbízható minőség, az innovatív gondolkodás, az egészséges táplálkozás és a különleges, ízletes ételek egyedi egyvelege, mely minden üzletben ugyanazt a hamisítatlan színvonalat kínálja.

kolbice-by-kobe-hold-utca

Az elmúlt évben még egy nagyon fontos változáson esett át a Kolbice, mely szétválás után két különböző irányba folytatta tovább menetelését. A Kolbice és Kobu termékek ötletgazdája, Behovits Attila, a kezdetekkor megfogalmazott értékeket viszi tovább a Kobe Sausages brand alatt, mely tartósan a minőség és a gourmet falatok mellett teszi le a voksát. Így született meg a tölcséres Kolbice után a KoBu, mely a kolbász és burger keresztezéséből nemcsak egyedi, de dizájnos street foodot is kínál, a tőlük megszokott kiváló minőségben: 100 % szürkemarhából készült valódi hamburger-hús juhbélbe töltve, cheddar sajttal, füstölt mozzarellával, tormakrémmel és medvehagymás, chilis majonézzel, akár prebiotikus, növelt rosttartalmú buciban tálalva.

Kobe burger

A sült kolbászkák választéka is rendkívül széles: a KoBuhoz a színtiszta lazachúsból és az adalékanyagoktól mentes szürkemarha darálthúsból töltött dukál, a Kolbice-hoz pedig a marha-, sertés- vagy kacsahúsból készültek járnak, melyeket kedved szerint variálhatsz. A tölcsérek és a bucik sem az egyszerű, tizenkettő egytucat pékáruk, van itt ugyanis chia maggal kevert teljes kiőrlésű rozslisztből készült tölcsér, és almarosttal dúsított prebiotikus buci is. És hogy milyen az íze? Egyszerűen fenomenális, a tudattal együtt, hogy mindaz, amit megeszünk, hozzájárul az egészségünkhöz is.

Kolbice-hold-utca

Az eredeti recept alapján készült Kolbice-t megtalálod Budapesten számos pontján, és a lista folyamatosan bővül fővárosi, vidéki és külföldi helyszínekkel. Közülük két üzlet vesznek részt a Street Food éjszakáján: a Hold utcai piac első emeletén és a Dohány utcában, mely alkalomra különleges desszertekkel és vissza nem térő ajánlatokkal készülnek.

streetfoodcover

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .