EGÉSZSÉG & SZÉPSÉG

Koppenhágai divathét 2020: a legzöldebb street style szettek

271836-fenntarthato-divat.1200x630

Idén először kizárólag azok juthattak be a divateseményre, akik teljesítették a divathét zöld kihívásait.

Friss, spontán, egyszerre élénk és nyugodt, tiszta, nem hivalkodó, okos, tudatos. Környezettudatos. Néhány jelző, ami miatt egyre többen értékelik és követik a skandináv tervezőket, akik a napokban mutatták be legújabb kollekciójukat a koppenhágai divathéten, amit a fenntarthatóság jegyében rendeztek meg.

Idén először kizárólag azok nyertek bejutást a divateseményre, akik teljesítették a divathét zöld feltételeit, köztük azt is, hogy az outfitjüket vintage kiegészítővel kombinálják.

no planet b

forrás: Getty

A divatipar az egyik legnagyobb felelőse a klímaváltozásnak – osztotta meg a tudományosan bizonyított tényeket Cecilie Thorsmark, a koppenhágai divathét ügyvezetője.

Hosszú évek óta tudjuk: a textilipar az egyik legszennyezőbb iparág. A globális szén-dioxid-kibocsátás tíz százaléka a divatiparból származik, amellett, hogy kezelhetetlen mennyiségű hulladékot termel, kimagaslóan magas a vízigénye, ráadásul a szektor és vele együtt a hulladékhegy egyre csak növekszik.

A divatipar termelése az elmúlt húsz évben megduplázódott, évente több mint 150 milliárd ruházati cikket gyártanak.

Habár egyre több sztár és szakmai szervezet kampányol a fenntarthatóság jegyében, többségüket csak addig érdekel a környezettudatosság, amíg azt egy jól csengő üzenetbe foglalva elmondhatják magukról az Instagramon.

Lena Lademann, Liberta Haxhikadriu, Karin Teigl és Swantje Soemmer a Mykke Hofmann show előtt
Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .