FLYERZ REVIEW

Koreai zenétől volt hangos a Hungexpo! Block B in the house!

közös fotó a fanokkal

K-pop. Első hallásra az emberek többségében semmilyen érzelmet nem idéz elő, hiszen egy egyenlőre nem igazán elterjedt zenei műfajról van szó. Egyesek életében ez a zenei műfaj nem csak egy stílusirányzatot foglal magában. Szubkultúrája van és általában akit beszippant ez a világ nem áll meg csak a zenénél, hanem az egész Korea életérzést és világot kapja. Minden egyes koreai zeneimádó vágya, hogy egyszer élőben hallgathassa kedvenceit, hiszen erre Magyarországon egyenlőre kevés a lehetőség ( még úgy is, hogy már ezzel együtt négy banda választotta koncertje helyszínéül kicsiny kis hazánkat).

 

Szerencsére egyre több ezen a téren a rajongó, így egyre többen  szeretnének koncertet, és remek kezdeményezés volt a My Music Taste nevezetű oldalon található “kampányolás”, hiszen ezt az oldalt a koreai kiadók is figyelemmel követik, és szerencsére a magyar fandom remek összetartással remek eredményeket produkált, ennek is köszönhetően valósult meg a március 3.-i Block B “BlockBuster In Europ” turné magyarországi állomással.

Röviden a bandáról:

Április 15.-én  debütált a banda  hét taggal : Zico, Taeil, B-Bomb, Jaehyo, U-kwon, Kyung, P.O.

A banda már átesett egy kiadó váltáson és volt néhány problémásabb időszakuk, de szerencsére ezt kiküszöbölve csak is előre tartanak, hiszen egy remek bandáról van szó.Egy albumot és  minialbumot tudhatnak magukéknak, emellett egy sikeres alegységet (Bastarz : B-bomb, U-kwon, P.O) és a vezetőjük Zico is rendkívül aktívan építi szóló karrierjét.

(Balról jobbra: U-kwon, Taeil, Kyung, Jaehyo, B-bomb, P.O, Zico)
A koncert előtt:

Imádtam . Ez volt az első k-pop koncert amin rész vehettem és igazából nem csalódtam. Egyetlen egy olyan dolog volt az egész koncerttel kapcsolatban, ami kissé rosszul érintett, hogy egy taggal kevesebben tudtak fellépni ( P.O sajnos egészségügyi okok miatt nem tudott sem a budapesti sem az utána lévő londoni koncerten részt venni), de természetesen az egészsége a legfontosabb, így minden BBC ( fandom név: Block B Club) sajnálattal, és jókivánságokkal karöltve fogadta el ezt a felállást. A koncert szempontjából ez csak annyira volt befolyásoló, hogy a próbára, amire 100 szerencsés bemehetett ( köztük voltam én is),  kisebb várakozással tudtunk részt venni, P.O részét Zico és U-kwon között osztották föl.

A beengedés sorszám alapján történt, amit 10 órakor kezdtek el osztani és volt két check időpont amire meg kellett jelenni, hogy a sorszámod megmaradjon. A hangulat nagyon jó volt, több helyről is szólt a zene és a rajongók is nagyon kedvesek és barátságosak voltak. Egy dolog volt ami bántotta a szememet, de így utólag több embertől is hallottam, hogy egyesek bandától függetlenül megjelentek mindenféle fancuccban, ami egy másfajta helyszínen okés is lett volna, de ha elmegyek egy banda koncertjére akkor legalább annyival megtisztelem őket, hogy az adott banda kiegészítőit viselem és nem jelenek megy egy BTS-es polóban esetleg egy EXO-s pulcsiban ( nem mintha nem szeretném a többi bandát is egyébként), de ez az egy dolog azért zavaró volt számomra.

 

Próba:

A hosszas várakozás ellenére szerintem megérte, hiszen előbb láthattuk és hallhattuk a fiúkat két szám erejéig, ami fantasztikus volt. Mind melegítőben, egyesek maszkban próbáltak és külön jót szórakoztam U-kwonon, mert egyfolytában táncikált és produkálta magát nekünk. A próba után visszamentünk az akkora már jóval megnövekedett tömegbe.

Ajándék:

Akik figyelemmel követték a koncertinfókat, tisztában voltak vele, hogy aki szavazott (makelt), vagy bármilyen formában segített a kampányban kapott egy QR kódot és ezzel egy ajándékot vehett át a koncert előtt. Nem igazán számítottam nagy dologra, és igazából nem is tudtam elképzelni mit kaphatunk. Fotókártyákat kaptunk a bandáról és külön minden egyes tagról. Személy szerint ezeket nagyon szeretem, ezért nagyon ötletesnek tartom és innen is nagyon köszönöm.

A koncert:

Ugye sorszám alapján volt a beengedés, valamint az A és B kategóriás jegyesek fél órával előbb is bemehettek mint a C kategóriások. Én már hatkor bemehettem a kis presses kártyámmal és rögtön egy kis eligazítás után a színpad elött találtam magam. Szépen jöttek be az emberek egyesek rohanva a kordonok felé, és már mindenki kezdte érezni, hogy lassan tényleg egy álmuk válik valóra. Az a másfél óra nagyon gyorsan eltelt. Az első két szám alatt a szinpad elött állhattam és fotóztam (és majdnem elájultam annyira örültem, hogy ott lehettem), innen is üdvözlök mindenkit akivel a koncert elött tancikáltam és partyztam. Az első két szám a a “Nice day” és a “HER” volt, amit a fiúk nagyon lendületesen indítottak. Összesen 19 számot adtak elő a koncerten, valamint egy kisfilm szerűség is le lett vetítve és volt egy videó tele pre-debüt képekkel is. A tagok magyarul is beszéltek, megemíltve magyar helyeket ételeket ( “halálszlíí”) és ki ne felejtsük a pálinkát B-Bomb jóvoltából. Kyung szájából a szeretleket is hallottuk és egy ponton Zico elkezdett mutogatni a közönségre azt kántálva, hogy “szép”. Az egyik kedvenc részem mégis a “Movie’s over” című szám alatt volt, amikor is az egész koncertet ellepték a fehér konfettik. Eszméletlen gyönyörű volt az egész jelenet és azt hiszem ott éreztem, hogy ez egy nem mindennapi esemény. Az hogy egy k-pop koncerten vagyok és tényleg egy álmom válik valóra. A második ilyen pillanat a kedvenc számomkor volt, ami a “Toy” címet viseli, és azon kívül, hogy szerintem nagyon fülbemászó a dallama a szövege is megfogott.

A koncert után:

Számomra a koncert nagyjából itt ért véget, a pacsi és kép már kimaradt de így is remekül éreztem magam. Hatalmas nagy élmény volt, és főleg, hogy a legnagyobb részét olyan emberekkel tölthettem akik fontosak nekem és rengeteg új barátra is szert tettem, így tényleg maradandó lesz ez az nap/este.

Nagyon köszönöm a lehetőséget és remélem mindenki ugyanilyen jól érezte magát mint én. Remélem lassan beindul magyarországon is a koncertezés k-pop téren is, és a B.A.P-n is részt tudok venni még több élményt szerezve.

Aki nem ismeri ezt a műfajt ajánlom, hiszen ismerek olyanokat (megsúgom felnötteket is), akik bár nem olyan nagy rajongással mint mondjuk én, de szívesen meghallgat egy-két számot, hiszen bárki bármit mond ami jó az jó és hasonló alapokra építkezik zeneileg mint a nagy slágerek maximum a nyelv lehet eleinte zavaró.

Remélem a laikusok is egy kis bepillantást nyerhettek ebbe a világba, amely elfogadó és sokszínű.

Néhány kép a koncertről:

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .