FLYERZ REVIEW

Köszöntse a májust Bükfürdőn

IMGP0580

Bükfürdőn majálisozik, aki élvezetes programokra vágyik

 

Május elsejéhez közeledve könnyű elveszni a majálisok programdzsungelében. Van azonban Magyarországon egy nemzetközileg is nagy hírnévnek örvendő fürdőváros, Bük, mely amellett, hogy a harmadik legnépszerűbb úti cél hazánkban, de a fürdőzésen kívül számtalan remek programmal és magas színvonalú szolgáltatásokkal várja vendégeit. Április utolsó hétvégéjén, érdemes lesz kocsiba pattani és Bükfürdőig meg sem állni. Hogy miért? Most eláruljuk!

 

Bükfürdőt a legtöbben gyógyfürdőjéről ismerik. Él bennünk egy kép ahogy kizárólag – magyar, osztrák, cseh – idős emberek áztatják magukat a furcsa színű medencék vizeiben. Ám e kis városka ennél sokkal több programot és látnivalót kínál az oda látogatók számára. Igaz ez a május elsejei hosszúhétvégére is.

 

De mi kell egy felejthetetlen majálishoz?

 

Jókedv, kalandvágy, na meg Bükfürdő, és ha már itt vagyunk, nem árt bekapcsolódni a remek programok kavalkádjába. Lesz itt zene és tánc, ínycsiklandó ételek, hűsítő italok, kézműveskedés, vásári vigadalom, kulturális feltöltődés: koncertet ad Vad Fruttik és Belga zenekar, de közösen állíthatunk Májusfát a Széchenyi utcában, s mindezt gyönyörű környezetben.

 

Mindemellett ellátogathatunk a Bükfürdői Termelői Piacra is, ahol a szezonban heti szinten a helyi és környékbeli termelők, kézművesek értékesítik termékeiket. Az itt közreműködő árusok kizárólag olyan portékát kínáljanak, amelyek hagyományos eljárással, helyben vagy a környéken készülnek és magukban hordozzák a fürdőváros és szűkebb környezetének ízét és zamatát.

 

Az aktív programokat kedvelők számára

A táj idilli környezetében kipróbálhatjuk a golfozást a 18-lyukú championship golfpályáján, ahol megtudatjuk, hogy golfütő és golfütő között is hatalmas különbségek vannak.  Az aktív szabadidőd tevékenység kedvéért akár biciklit is bérelhetünk, vagy kiélhetjük oldhatatlan mozgás iránti vágyunkat a fitneszparkban, esetleg cipőinket ledobva kipróbáljuk a Kneipp parkot, ahol 510 méter hosszan sétáltunk mezítláb a kaviccsal, fenyőkéreggel, faforgáccsal felszórt gyalogpályán.

 

Néha olyan jó kilépni kicsit a mókuskerékből, letenni a lantot és megpihenni.

 

A pihenésre vágyók szusszanhatnak egyet a szemet gyönyörködtető és lelket megnyugtató parkban, ahol közelebbről is megismerkedhetnek hazánk gyógy- és fűszernövényeivel, illetve a kijelölt helyen jógázhatnak is. De talán a környék legkülönlegesebb pihenőhelye, Nagy Csaba, büki képzőművész által megálmodott Organikus Pont. A fémvázból készített műalkotások a helyi alkotó elképzelése szerint a természettel, a vízzel és a környezettel harmonizál.

 

Részletes programok:

Büki Majális

15.15 Joós Tamás Üveggolyók című gyermekműsora
16.00 Kéri Ferenc: Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh – a Sok-szín-pad Társulat előadása – Büki MSK – Színházterem
17.00 Gatto zenekar koncertje
18.30 Tarnai Rock Band koncertje

A programok ideje alatt kirakodóvásár, büfé, légvár, kézműves foglalkozás, fajátékok, arcfestés és még sok minden más várja az érdeklődőket!

Civil ízek tára – főzés a büki a civil szervezetekkel!
Helyszín: Büki MSK – Atrium
Ingyenes!

Májusfa állítás a büki civil szervezetekkel 18.00 órától.
Helyszín: Bük, Koczán-ház, Széchenyi u. 42.


Vad Fruttik és a Belga koncert
Helyszín: Bük – Átrium (Eötvös u. 11.)

Kapunyitás: 19.00
Start: 20.00

Belépő: 1.500.- Ft (limitált számban), 2.000.- Ft

Jegyelővétel: jegyrendelesbuk@gmail.com vagy személyesen Büki MSK (hétfő-péntek 08.00-17.30)

Illetve 2018. március 22-től már Szombathelyen is vásárolhatók az Agora Jegyirodában (Művelődési és Sportház, Március 15.tér 5.) hétfőtől péntekig 09.00-17.00 között, szombaton 09.00-től 13.00-ig!

 

A programok ideje alatt kirakodóvásár, büfé, légvár, kézműves foglalkozás, fajátékok, arcfestés és még sok minden más várja az érdeklődőket!

 

 

Bükfürdő varázslatos világa Rád vár!

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .