Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Egyéb

Közvetlenül a DVD-ről ment a QNAP új rendszere

QTS_blueray01_en

A QNAP bejelentette az okos NAS rendszerük legújabb verzióját – QTS 4.3.3 béta -, amivel lehetőség nyílik a kompatibilis USB csatlakozású külső optikai meghajtókról (DVD és Blu-ray driveok egyaránt) történő adatmentésre is.

Miután telepítettük a QTS 4.3.3-at, egyszerűen csatlakoztathatjuk a külső USB-s optikai meghajtót a NAS-hoz és ezzel közvetlenül hozzáférhetünk a lemez tartalmához.  A lemezen tárolt fájlok és adatok másolhatóak és menthetőek lesznek a NAS-ra archiválás, központi menedzsment vagy egyszerűen csak megosztás céljából.

Egy másik újonnan a QTS-be kerülő funkció a Qfiling – az app, ami automatizálja a fájlmenedzsmentet, ezzel egyszerűbbé téve az archiválást a nagyszámú fájlok és adatok esetében egyaránt. A Qfiling például nagyon hasznos lehet, amikor több DVD-ről vagy Blu-ray lemezről archiváljuk az adatokat. Miután a File Station-nel bemásoltuk az adatokat a NAS hálózati meghajtójára, beállíthatjuk azt, mint forrás mappát Qfiling-nek, majd a megfelelő szabályt létrehozhatjuk, illetve az elérési útvonalat is megadhatjuk. Percek alatt a fájlok a szabálynak megfelelően rendszerezettek lesznek. Az optikai meghajtók támogatása kombinálva a Qfilingel, a QNAP NAS kényelmes lehetőséget kínál az adatok direktben történő archiválására az optikai lemezekről közvetlenül a már meglévő NAS adatstruktúrába.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..