Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
SPORT

A Laller Racing Dakar Team Gyulán folytatja szereplését

Laller

Hétvégén újra a terepralié lesz a főszerep, ugyanis Gyulán egy év után ismét megrendezik a város közkedvelt futamát, a Hofeka kupát. Az esemény motoros részről nem számít bele a magyar bajnoki értékelésbe, ám ennek ellenére egy jó felkészülési lehetőség – így a Laller Racing Dakar Team is rajthoz áll a megmérettetésen.

A csapat még alig ért haza a Baja Poland-ról, máris itt a következő kihívás, aminek ismét két motorossal vág neki Horváth Lajos „Laller” csapata. Laller mellett ezúttal nem megszokott társa, Kárpáti Péter húzza majd a gázt, hiszen a pilóta még érzi a Lengyelországban elszenvedett bukás utózöngéit, így jobbnak látta kihagyni ezt a hétvégét:

„Azt gondoltam, a két verseny közötti rövid pihenő elég lesz a teljes felépüléshez, de bevallom, kicsit optimista voltam. A hirtelen mozdulatok nagy fájdalommal járnak, ezért a motorozás még nem javallott. Ettől függetlenül edzésben maradtam, futni járok és gyógytornász is kezel, hogy az olaszországi EB futamra már teljesen rendben legyek.” – adott helyzetjelentést a versenyző. Horváth Lajos társa ezúttal Pajer Csaba lesz, aki nemrégiben még szintén sérüléssel bajlódott, de kitartásának köszönhetően a HunGarian Baja-n visszatért, és most újból versenyezhet.

Horváth Lajos nyugodtan készült Gyulára, a rutinos csapatfőnök-sportoló már a lengyel verseny végén egy lépéssel előre gondolkodott:

„Gondolva a gyulai kihívásra már Lengyelországban rendbe tettük a motoromat, így a sok teendőm ellenére is kényelmes helyzetben várom a mai első, négy kilométeres szakaszt. Gyulára jönni mindig jó érzés, sok szép és kevésbé kellemes emlék – volt itt egy komoly balesetem – is köt ehhez a tradicionális helyszínhez. Nagyon szeretem a szervízpark kialakítását, azt, hogy ilyenkor birtokba vehetjük a város belső területeit, és közel kerülhetünk a szurkolókhoz. A célunk most is a felkészülés, a csapat összegyúrása, erre pedig a legjobb edzéslehetőséget a versenyszituációk nyújtják.” – mondta el Horváth Lajos.

A Hofeka kupa igazi kihívása a szombati nap lesz, ahol több mint 300 km vár majd a résztvevőkre.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..