SPORT

Laller Racing – Kárpáti Péter a magyar bajnok!

Peti 1

Harcos szezonzárót tudhat maga mögött a Laller Racing Dakar Team. A tereprali bajnokság utolsó fordulóján szinte minden lehetséges esemény megtörtént, ami egy versenyen előfordulhat: technikai hiba, dráma, mélypont, majd végül katarzis.

A záróverseny előtt mind Horváth Lajosnak, mind Kárpáti Péternek megvolt még az esélye, hogy elhódítsa a bajnoki címet. Horváth Lajos „Laller” több fronton is harcolt, hiszen egész hétvégén a tereprali szakág megbízottjaként segítette az újonc versenyzőket:

„Az egyik szemem sír, míg a másik nagyon boldog. Nyerni jöttem Nyirádra, a bajnoki cím volt a célom, ám ez most nem sikerült, ami miatt csalódott vagyok. A szombaton történtek nem befolyásolták nagyban a győzelmet, Kárpáti Petit ezen a versenyen nem tudtam megfogni, most egyszerűen ő volt a gyorsabb. Az említett necces szombat az elromlott világításom és egy kifogásolható versenyigazgatói döntés volt. Az elsők között jeleztem az aggályom az illetékesek irányába, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen. Mindannyian levontuk belőle a konzekvenciát, és biztos vagyok benne, hogy ezek a tapasztalatok is az épülésünket szolgálják majd.

Ugyanakkor hatalmas boldogság és sportszakmai siker, hogy az én csapatom adja az új szakág első bajnokát, és nem hiába dolgoztunk a vezetőséggel sem, mert sikerült bővíteni a résztvevők létszámát. Nagyon színvonalas és nevéhez méltó rendezvényt hozott össze Garamvölgyi Zoli, mindent elkövetünk majd, hogy jövőre még többen legyünk és maradandó élményt okozzunk nézőknek és a versenyzőknek egyaránt. Továbbra is igyekszem élni a rám ruházott bizalommal, és képviselni a motorosok érdekeit. Valami most elkezdődött – és ugyan vannak véleménykülönbségek -, ígérhetem, hogy kiköszörüljük a csorbát, megmentjük a tereprali motoros kategóriáját.

Végül, de nem utolsósorban pedig hadd gratuláljak bajtársamnak, versenyzőnknek, Kárpáti Péternek a remek bajnoki címhez!” – vont mérleget Horváth Lajos „Laller”.

Kárpáti Péter ugyan még csak a második szezonját teljesíti, de a Raid of the Champions-on bemutatott motorozásával, és abszolút harmadik helyezésével bajnoki címet ünnepelhet!

„Igazából ez engem lep meg a legjobban, hiszen most már bevallhatom, nem követtem figyelemmel a bajnokság állását. Azért természetesen nagyon örülök neki, jó érzés, hogy közeledek a céljaimhoz. A verseny remek felkészülés volt, minden olyan szituációval találkozhattunk, ami csak előfordulhat a szakágban: volt itt óriási köd, hideg, csúszós fű kövekkel és sziklákkal megspékelve, sötétben motorozás, technikai hiba…

Egy ízben még pályát is tévesztettem, de sikerült időveszteség nélkül korrigálni a hibám. Örülök, hogy a Lengyelországban elszenvedett sérülésem már semennyire sem hátráltatott, igazán jó érzés volt egészségesen motorozni. A pályák nagyon élvezetesek voltak, a rendezvény pedig színvonalas, talán mondanom sem kell, alig várom már, hogy elkezdődjön a következő szezon. Komoly terveink vannak, remélem sikerül folytatnunk a megkezdett utat. Ezúton is köszönöm szépen a csapatom egész éves kemény munkáját és támogatását!” – összegezte az érzéseit a friss bajnok Kárpáti Peti, akire még idén vár egy nagyon kellemes feladat: át kell vennie az elsőségért járó kupát.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .