larion-zoe-szepsegtanacsado-2825x2616_bal-felso-logofelirat1

LARION ZOÉ, SZÉPSÉGTANÁCSADÓ vagyok.
Te miről olvasnál szívesen? Írj nekem, itt várom a leveled!

Arra gondoltam, az első amiről írok, a mellplasztika lesz! Létezik mellkisebbítő plasztikai műtét, mellfelvarrás a megereszkedett mellek széppé formálására, igényelhető a mellnagyobbítás saját zsírral történő feltöltéssel is, de maradjunk most a legnépszerűbb beavatkozásnál: mellnagyobbítás implantátummal. Ennek kapcsán kapom a legtöbb levelet és nem mellesleg ősszel van a szépészeti műtétek szezonja is. Nagyon aktuális a téma.

a64c616c4574cc26018c186d5020053a

Valóban veszélyesek az implantátumok?

Az implantátumokról számtalan ijesztő történet kering. Néhány nőt ezek az “ismerősöm ismerősével történt meg” rémmesék tartanak vissza attól, hogy végre jól érezhessék magukat a bőrükben. Veled is ez a helyzet? Ha csak ez az ok, ami miatt nem mersz lépni, engedd meg, hogy eloszlassam az ezzel kapcsolatos a tévhiteket.

A „felrobban a mellem” story a kedvencem :

Valaki azt kérdezte tőlem, hogy igaz-e, hogy repüléskor a magaslégköri nyomás miatt a beültetett szilikon implantátum felrobban, illetve mélymerüléses búvárkodás alkalmával is hasonló kimenetelre számíthatunk. A valóság az, hogy többször utaztam repülővel, sőt a beültetett implantátumok gond nélkül átvészeltek már néhány tandemugrást is 4000 méter magasból. Szakértők szerint az implantátumok olyan nagy nyomás hatására robbannának fel, ahol már maga a test is összeroppanna. Szóval semmi pánik, a mellnagyobbításnál semmilyen földön uralkodó fizikai hatás következtében nem válhattok két lábon járó bombává.

Az implantátum előidézhet betegséget a testben?

A másik dolog, ami sokaknak visszatartó erővel bír, hogy állítólag maga a szilikon, a kötőszöveti- és daganatos betegségeket elősegítője lehet. Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy semmilyen mértékben nem növelik a mell esetében előforduló betegségek kialakulását.

Mi van ha kiszakad és szivárog?

Nyilvánvalóan a fenti vizsgálatok az ép mellimplantátumra vonatkoznak, de mi a helyzet akkor, ha az implantátum kiszakad és „szivárog” belőle az anyag? Az utóbbi években már az úgynevezett kohezív géllel töltött implantátumok számítanak a legmodernebbnek. A töltőanyag zselészerű, a szakmában vicces nevén gumimaciként emlegetik. Tapintása természetes és kellemes, jobban tartja a formáját, mint a korábbi típusok. Esetlegesen baleseti okok miatt sérülhet, de akkor sem szivárog ki az anyag a szövetek közé. Aggodalomra nincs ok.

szilikon-gel-implantatum-elvagva

Szülés előtt vagy után legyen a műtét?

Az attól függ, hogy mikorra tervezed a babát. Nyilván nem praktikus a babaprojekt előtt közvetlenül mellplasztikára bejelentkezni. Amiatt nem kell aggódnod, hogy ez majd befolyásolja a szoptatási képességed, ugyanis beültetéskor semmiképp sem sérülnek a tejelválasztó mirigyek és a baba szervezetébe sem kerül semmiféle káros anyag, az implantátumot ugyanis a  mirigyállomány alá helyezik be. Tény viszont, hogy a terhesség alatti és/vagy szülés utáni súlygyarapodás, a hormonális változások és a mellméretnövekedés (majd a szoptatás utáni gravitációs hatás) után a korrekció indokolttá válhat.

Mekkora implantátumot válasszak?

A legjobb, ha ezt a plasztikai sebésszel, a személyes konzultációdon beszélitek meg. Jó ha van konkrét elképzelésed. Emlékszem én is a netről vadászott és kinyomtatott fotóval a kezemben jelentem meg a dokinál, hogy „ilyet akarok”. J Az igazság az, hogy vannak fizikai illetve matematikai korlátok, amiket figyelembe kell venni. A mellkasod szélessége, a bőröd rugalmassága, az implantátum plusz súlya amit gerinced feladata lesz tartani. A melleid minden bizonnyal nem azonos formájúak és méretűek. Ha szerencsés vagy, akkor alig látható a különbség és majdnem szimmetrikusak. Ezesetben mindkét implantátum azonos méretű lehet. Ellenkező esetben különböző méretű implantátummal lehet korrigálni a forma és a méret különbségét.

Azért ebben is vannak eszement kivételek. A neten találtam rá Mayra Hills fotóira,
aki 70Z méretű melltartót hord. Mayra a világ legnagyobb mellű nője.

beshine-plastic-surgery-disaster_-mayra-hills

A kerek vagy anatómiai azaz csepp alakú a jobb?

A legtöbb orvos a kerek formát javasolja, mert az implantátum felső részét izom alá helyezve tökéletesen szép és természetes hatású mellformád lesz, nem úgy hat rá a gravitáció sem és nem tud erős külső hatás következtében elfordulni, mint néhány mirigyállomány alá behelyezett anatómiai/csepp alakú implantátum esetében. Ha engem kérdezel, én a kerek implantátum híve vagyok.

1. női mell felépítése / implantátum: 2. mirigyállomány alatt, 3. mellizom alatt

Még rengeteg dolgot meg sem említettünk a mellplasztikával kapcsolatban.
Ha kérdésed van ezzel kapcsolatban, itt várom a leveled! Sőt! Akár személyesen is elkísérlek egy díjmentes konzultációra, ha szeretnéd, az általam ajánlott plasztikai sebészek egyikéhez, akiket a legjobb szakemberek között tartanak számon Magyarországon! Mindenképp választ kell kapnod a kérdéseidre, mielőtt döntést hozol!

Larion Zoé – szépségtanácsadó
www.larionzoe.hu
Írj nekem, itt várom a leveled!

 

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .