Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

A legjobb pálinkák itt vannak

IMG_20180628_130215_143

Ismét a Balaton felé vettük az irányt és újfent meglátogattuk a Zimek Pálinka Manufaktúrát, ahol megtudtuk, hogy az idei évben nagyon szép eredményeket értek el, több neves pálinka versenyen, köztük az ország legnagyobb pálinkaversenyén is, az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen.

Az idei évet az Ongai Quintessence Pálinkaversennyel kezdték, ahol a tavalyi eredményeiket jelentősen túlteljesítve, 1 Champion-díjjal, 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel kiválóan szerepeltek.

A következő verseny nem kisebb, mint a Pálinka Nemzeti Tanács szervezésében megrendezésre került Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny, amelynek díjátadója a Parlament Felsőházában volt 2018. június 28-án. Ez az egyetlen olyan verseny, ahol kötelező NÉBIH vizsgálat után kerülnek a pálinkák a bírák elé, és ahol a bíráknak is komoly megmérettetésen kell részt venniük, hogy bekerüljenek a bírálói csapatba. A NÉBIH vizsgálat során, ha bármiféle oda nem illő dolgot találnak a pálinkában, azok a tételek nem kerülnek a bírák elé. A kereskedelmi főzdéknek komoly kritériumai vannak, hogy mi is kerülhet a palackba…

A 150 kereskedelmi főzdéből 48 indult a versenyen a Zimek Pálinka Manufaktúra pedig – 2 Champion-díjjal, 7 arany-, 6 ezüst és 4 bronzéremmel, valamint 2 Top Pálinakiválóság- és 8 Pálinkakiválóság díjjal – 2010 óta a legjobb eredményét érte el, megszerezve Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje 2018. III. helyezettjének járó díjat. Korábban már háromszor volt az Év Kereskedelmi Főzdéje illetve kétszer Nemzetgyőztes a külföldön megrendezett Destillata Versenyen. Mint utóbb kiderült, bár nem sokkal maradtak le az első helyről, de nem csüggednek, tudják, hogy van még min javítani. Az új vezetés maximálisan meg van elégedve az eredménnyel, mivel mindössze két évvel ezelőtt vették át a céget és korábban semmiféle tapasztalattal nem rendelkeztek pálinkafőzés terén. Igaz még mindig zöldfülűnek mondják magukat, de az alázatos kemény munka meghozta gyümölcsét és ezt a lelkesedést továbbra sem fogják lejjebb adni.

A sorban az utolsó verseny a Csopaki Pannon Pálinka- és Párlat Verseny volt, amelynek díjátadója 2018. július 5-én volt Csopakon. A versenyen 25 kereskedelmi főzde mérettette meg termékeit, a Zimek Pálinka Manufaktúra pedig tarolva, hatalmas sikert aratva, 3 Champion-díjjal, 7 arany-, 7 ezüst-és 2 bronzéremmel, valamint a Verseny Legjobb Pálinkája díjjal, amely ráadásul megkapta a Pálinka Kollégium Fortissimus Spiritus különdíját is, a Csopaki Pannon Pálinka- és Párlat Verseny Legeredményesebb Pálinkafőzdéje díjat is elnyerte, megelőzve az országos verseny első helyezettjét. Ebből is látszik, hogy a pálinka bírálat kicsit szubjektív, mivel néha egy-egy ponton múlik, hogy egy tétel arany- vagy ezüstérmet kap, illetve az, hogy tényleg nem sokon múlt az országos első hely.

A Zimek Pálinka Manufaktúra termékeivel találkozhattok Zamárdiban, a főzdében, ahol működés közben is megtekinthetitek a főzőgépeket, továbbá 2018. augusztus 2-5. között a Zamárdiban megrendezésre kerülő III. Gasztro és Utcza Fesztiválon, ahol ígéretük szerint visszatér a méltán híres Zimek Áfonya pálinka, amely limitált kiadásban lesz elérhető.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..