Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

A legjobb Valentin-napi vacsorák nyomában

-7503330

A képlet egyszerű: vegyél egy klassz éttermet, remek kiszolgálást, egy Valentin-napi menü ajánlatot, egy garantált árat, néhány ajándékot… és persze egy párt, akik mindezt élvezik, és máris készen van a tökéletes Bálint napi ünneplés.

E gondolatokkal a fejünkben vágtunk neki először az internet labirintusának, hogy megtaláljuk A Valentin napi ajánlatot, igen, szigorúan nagybetűvel. De előtte menjünk vissza pár száz évet, honnan is alakult ki a Valentin napi ünneplés:

A legendák szerint Bálint, azaz Valentin börtönévei alatt összeadta azokat a párokat akiknek nem szabadott volna házasodniuk, köztük katonákat is, nekik akkoriban a császári parancs értelmében nem lehetett kapcsolatuk. Az ifjú szerelmeseket megajándékozta kertje virágaival.

Az óbudai Harapó Mókus Étteremben a fenti mintákat vették alapul, amikor megálmodták az ajánlatukat, sőt mivel februárban tartották régen Rómában a tavaszkezdeti ünnepeket, vaalamint a Házasság Világnapja is ilyenkor van, meg a Valentin nap is, ezért nem nevezik máshogy, mint Összetartozás napjai, azaz nem csak a párokra és jegyesekre, de a házasokra is gondoltak.

Két főre 10.990 forintért mérik a vacsorát, melyben egy levest/előételt, főételt és desszertet is választhatnak a pár tagjai és asztalfoglalás esetén még ajándék pohár pezsgővel és Bálinthoz hasonlóan egy szál virággal is kedveskednek. Azért házasság levezetésére nem vállalkoznak ahogy Valentin ;), bár kis-esküvő helyszínnek alkalmasak lehetnek.

Olyan leveseket/előételeket találtunk, mint az Eper-zeller krémduó leves parmezán forgáccsal vagy a Vad paté „nápolyi” fantázianévre hallgató finomság, főételeik között jeleskedik a Tarja steak mustáros-tejfeles rakott burgonyával és a Fokhagymás királyrák chilis csokitortával. Desszert az Összetartozás napjai keretén belül pedig Parfé capuccino.

Szó szót követett és megállapítottuk, hogy a Harapó Mókus Összetartozás napjai igencsak jó ajánlat, erről is tanúskodnak a számtalan jó és kiváló vendég-minősítések, de a Safety in Hungary elismerés, Tripadvisor Kiválósági Tanúsítvány vagy a 25 Legjobb Hazai Kisvendéglő közé választásuk is. Weboldaluk tájékoztatása alapján az Összetartozás napjai 2019. február 7. és 17. között érhető el.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..