Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionGASZTRONIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Mező Misi: Egyoldalú kapcsolatom van a sörrel

Magna Cum Laude Facebook
Most hétvégén rendezik meg Budapesten a világ legismertebb sörrel kapcsolatos rendezvényének magyar kistestvérét. Mindez azoknak szól, akiknek nincs lehetőségük elutazni Münchenbe, a legendás Oktoberfestre. A kiváló sörök mellett minden évben a legnépszerűbb hazai zenekarok is fellépnek a Kincsem parkban. Ezúttal a finálét a Magna Cum Laude kapta, így Mező Misivel beszélgettünk kicsit az alkoholról, sörről és a jövőbeli terveikről.

– Mi van a zenekarral mostanában?
– Igen mozgalmasra sikeredett ez a nyár is, bár nekünk a szeptember még jócskán a szezonba tartozik szerencsére. Novembertől egy kis “pihenőt “ vesz a zenekar, ugyanis készülünk gőzerővel 2019. április 26-ra, akkor tartjuk az Arénában a 20 éves jubileumi koncertünket, amin már nyár eleje óta dolgozunk. Szeretnénk egy emlékezetes koncertet adni, ez rengeteg munkával jár. Tervezünk két lemezt is jövőre. Egyik január-február környékén jön ki, ez egy feldolgozás album lesz. Ezen zenész barátaink fogják előadni a Magna dalokat, stílusosan 20 előadó, zenekar lesz a lemezen. A másik pedig jövő év végén, október-november környékén egy vadonatúj stúdiólemez lesz, amiről már pár dal rögzítésre került, izgalmas anyag lesz.

– Az Arénában milyen különlegességekkel várjátok a rajongókat?
– Nem szeretnénk elárulni a meglepetéseket, csak annyit ígérhetünk, hogy mindenképp életünk egyik legszínesebb, legizgalmasabb, legbensőségesebb koncertjét láthatja a nagyérdemű 2019 április 26-án az Arénában. Szeretettel várunk kicsit és nagyot!

– Ugye hamarosan itt az Oktoberfest… Mit gondolsz arról, hogy Magyarországon ennyi gasztronómiával kapcsolatos fesztivál van?
– Nagyon is lelkesedem, ugyanis szeretem a minőségi dolgokat és ez abszolúte vonatkozik a gasztronómiára is. Örülök, hogy kimozdultunk már a kockás terítős, zsíros pörkölt, tradicionális konyhából. Nincs bajom ezekkel sem, csak én másra vágyom. Én szeretek kísérletezni, újabb ételeket felfedezni, megismerni, új ízeket kipróbálni és ezt többnyire ilyen rendezvényeken lehet. Nagyon sok jó hely van Magyarországon, és szerencsére ezek képviselik magukat az ilyen fesztiválokon is.

 

– Mennyiben más ilyen fesztiválokon fellépni, mint egy megszokott klub-, vagy nagykoncerten?
– Annyiban mindenképp, hogy nem tudod igazából leszűrni, hogy kik azok, akik érted jönnek, a zenédért vagy a szaftos, ízletes húspogácsáért! Mi mindenféle, fajta koncertet szeretünk, közönség van itt is és a klubokban, nagy koncerttermekben is, nem teszünk kivételt.

– Milyen a kapcsolatod az alkohollal?
– Jó kérdés, nem vagyunk házasok, nem vagyok vele szoros kötelékben, hála Istennek. Próbálom én kihasználni őt olykor és nem fordítva. Már túl vagyok azon, hogy azért igyak, mert buli, még akkor is, ha nem esik jól. Csak akkor iszom alkoholt, ha jól esik. Ha nem kívánom, akkor még a jó társaság kedvéért sem veszem el a poharat. Ezek után mondhatom, hogy egyoldalú a kapcsolatunk.

 

– És a sörrel jóban vagy?
– Általában, ha alkoholt fogyasztok, szinte csak sört iszom. Bár nálam az, hogy mit iszom, nagyban függött az évszaktól. Nyáron csak sör, nagyon ritkán fröccs, télen pedig a borozás híve voltam. Bár mostanában már télen is sört iszom inkább, valahogy jobban esik.

– Mit szeretsz a sörben?
– Egyszerű a válasz: AZ ÍZÉT! Szeretem azt is, hogy végtelen a paletta, rengeteg receptúra szerint készülnek már kicsiny kis országunkban is a kézműves sörök. Személy szerint én egy-két kivételtől eltekintv már nem nagyon iszom meg a boltban kapható, kommersz söröket. Valamiért másnap rosszul vagyok tőle, lehet, hogy az ipari tartósító miatt van, nem tudom. Kézműves termékek fogyasztása után nem érzem ezt, és egy pár prémium sörnél sem, ilyen a Paulaner is például, szerintem ez az egyik legjobb Magyarországon.

– Melyik volt a legviccesebb sörrel kapcsolatos emléked?
– Sajnos vicces pillanatok nem fordultak még elő velem, ami a sörre fogható. Maximum a mámor, amit az ember életében okoz olykor. Abból adódhat olykor vicces pillanat.

 

Oktoberfest Budapest
Időpont: 2018. szeptember 27-30., ami a németországi Oktoberfest második hétvégéje.

Helyszín: Kincsem Park

A rendezvény leírása: A müncheni hagyományokat folytatva, ahol minden évben a bajor miniszterelnök és polgármester veri csapra az első hordót, ezzel megnyitva a rendezvényt, az Oktoberfest Budapest hivatalos megnyitójára szintén illusztris személyeket kérünk fel.

A tematikusan felépített forgatókönyv szerint, a programok jellegével a fesztivál valamennyi napja két részre bontható, így sokkal színesebb programlehetőséget kínál.

  • A délutáni órákban családi és részben ingyenes gyermekprogramokkal kedveskedünk látogatóinknak. Többek között vidámpark, térítés mentes bungee jumping, trambulin, kisállat simogató, kézműves foglalkozások, a Lovas Színház tagjainak bemutatói várják a fesztivál legfiatalabb látogatóit és szüleiket
  • Az Oktoberfest hagyományaihoz igazodva, szintén a délutáni és kora esti órákban, a Kincsem Park által szervezett agár, galopp, és lóverseny futamok szórakoztatják a publikumot
  • A bajor és hazai gasztronómiai kirándulást egész nap biztosítja az önmagában is nagyon népszerű Food Truck Show
  • A népszerű hazai fellépőkkel fémjelzett, kora esti órákban induló zenés táncos rendezvény
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..