Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
KULTÚRAPROGRAMAJÁNLÓ

LEGO-fanok, eljött a Ti időtök – megnyílt a LEGO Kocka Kiállítás!

Lego-Muñecos

Kisgyerekkoromban mindig azt vártuk a legjobban a testvéremmel, amikor a nagyapánk külföldi üzleti útra indult – akkor ugyanis még nem forgalmazták Magyarhonban a LEGO-t, és nagyapó határon túlról hurcolta be nekünk a madárlátta játékokat. De nem ám mindenféle épített figurákat, nem bizony! Csakis a különböző kockákat (és maximum a pici emberkéket), hogy aztán a saját fantáziánkra hagyatkozva megépítsük álmaink várait-házait. Most ebbe a kreatív univerzumba repülhetünk vissza, a LEGO Kocka Kiállításnak hála!

Gyermekkorunk mozaikkockái /www.saybrookparents.com/

3000 négyzetméter, és 15 (jól olvastad: tizenöt!) kamionnyi LEGO kocka egy helyen! Lengyelország és Csehország után végre megérkezett hozzánk a LEGO modellekből álló Kocka Kiállítás, melynek szervezői számos meglepetéssel kápráztatják el a kockaépítésnek nem csak kiskorú rajongótáborát.

Többek között bemutatják a világ legnagyobb Titanic modelljét és a több mint 100 darab, LEGO kockákból alkotott építmény mellett egyedülálló kockajátszótérrel várják a kiállítás látogatóit. Hol és mikor? Jogos a kérdés: a kiállítás 2017. március 14-től megtekinthető Budaörsön, a Kids Fusion Élményközpontban. Érdemes lesz odautaznotok ha vannak csemetéitek, vagy akár kielégítenétek a bennetek élő gyermeket! A LEGO Kocka Kiállítás egészen június 18-ig megtekinthető.

Sokat fejlődött a LEGO figura-állománya /www.leg-technic.hu/

Ízelítőül – a teljesség igénye nélkül – pár látnivaló a kiállításról:

Titanic

A kiállítás igazi sztárja kétségkívül az 1:25 méretarányban felépített élethű Titanic modell. Az építmény több mint 11 méter hosszú, és 3 méter magas. A LEGO Titanic rendkívüli precizitással, az eredeti hajó méreteit és gondosan kidolgozott részleteit figyelembe véve készült. Csodáljátok meg az elképesztő építményt, és lessetek be a hajó belsejébe, hogy láthassátok a legapróbb részletekig!

A Star Wars univerzum

A kiállítás büszkesége a több mint 50 darabos Star Wars gyűjtemény. A több tízezer LEGO építőelemből felépített Csillagromboló mellett láthatjátok Joda mestert, az Ezeréves Sólyomot, a Halálcsillagot, Darth Maul-t és R2-D2 LEGO modelljét is!

Reméljük, ott lesz a Millenium Falcon is! /www.pinterest.hu/

A valaha élt legmagasabb ember

A kiállításon helyet kapott a világtörténelem legmagasabb embere, a 272 cm magas Robert Wadlow LEGO modellje is. Az életnagyságú építmény megalkotása során semmilyen belső tartószerkezetet nem használtak Wadlow megálmodói. A gigantikus modell több mint 100.000 építőkockából áll!

Az emberi test

A Kocka Kiállításon játszva tanulhattok, ugyanis a modellek részeként az emberi test működésébe is betekintést nyerhettek! A kizárólag LEGO kockából megépített szervek, – mint például a fej, a szív, a légző- és emésztőszervek – megkönnyítik és játékosabbá teszik a tanulást – vagy a tanultak ellenőrzését. 🙂

A horda támadása

Nézz meg egy izgalmas csatát: ez az óriási építmény azt mutatja be, hogyan támadják meg a barbár hordák a sárkány várát, eközben a városlakók mindennapi életébe is betekinthettek. A makett 3500 minifigurája között a városlakók, kereskedők és tengerészek mellett különféle háziállatok és sárkányok is helyet kaptak. Plusz egy halom fegyver.

 

A LEGO Kocka Kiállítás időpontja: 2017. március 14 – 2017. június 18.

Helyszíne: Kids Fusion Élményközpont, Budaörs, Keleti u. 1.

A LEGO Kocka Kiállításról és a jegyárakról bővebb információt itt olvashatsz.

A kiállítás Facebook oldala itt található.

Borítókép forrása: itt.

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..