Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz Selection

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ VASÚTVONALAK AUSZTRÁL PUSZTASÁGOKON, SKÓT-FELFÖLDÖN ÁT

1089423

Végtelen pusztaságokon, havas hegycsúcsok alatt, folyókkal átszelt vidékeken át visznek a világ legszebb vasútvonalai.

Sokszor a vonat számunkra csak egy közlekedési eszközt jelent, amivel a világ egyik pontjáról eljuthatunk egy másikra, és nem is gondolunk arra, hogy a természetjárás egy módját lássuk benne. Elhoztuk azokat a vasútvonalakat, amik lélegzetelállító tájakon át viszik utasaikat úti céljuk.

Ghan, Adelaide-tól Darwinig (Ausztrália) 

A Ghan nevű ausztrál vonat több mint 3200 kilométeres útja során átszeli az egész országot észak és dél között, miközben kies vidékeken halad. A síkságot később a MacDonnell Ranges vörös sziklái váltják fel.

Tókaidó Sinkanszen, Tokiótól Kiotóig (Japán) 

A Tokiót Kiotóval összekötő Tókaidó Sinkanszen vonatai 270 km/h sebességgel repítik utasaikat célállomásuk felé, akik azon túl, hogy megtapasztalhatják a sebesség élményét, az ablakon kinézve láthatják Japán szimbólumát, a föléjük magasodó Fudzsit.

Glacier Express, Zermatt-tól Sankt Moritzig (Svájc) 

A nyolcórás út alatt szemkápráztató tájak szaladnak el a vonat mellett: szembe jön Rhine Gorge, a svájci Grad Canyon, a Matterhorn hegycsúcsa, az Oberalp Pass hegyszoros, a Solis és a Landwasser viadukt, miközben 91 alagutat és 291 hidat hagyunk magunk mögött.

Orient Express, Londontól Velencéig (Európa)

Az Orient Express Agatha Christie-nek köszönhetően a világ egyik leghíresebb vasútja, eredetileg Isztambul és Párizs között közlekedett. Felszállni rá felér egy időutazással: első útjára 1883-ban indult el, azóta szállítja utasait, csak első osztályon.

Csokoládévonat, Montreux-től Brocig (Svájc) 

Mi lehet jobb, mint egy kényelmes ülésben hátradőlve gyönyörűbbnél gyönyörűbb tájakat szemlélni? Például az, ha mindeközben megkóstolhatjuk a legfinomabb svájci csokikat. Azoknak az utasoknak sem kell aggódniuk, akik nem kifejezetten édesszájúak: ők az első megálló alkalmával a helyi sajtokkal ismerkedhetnek a La Maison du Gruyère sajtgyárban.

West Highland Line, Fort Williamtől Mallaigig (Skócia)

A skót tájak vadsága semmihez sem hasonlítható. Azok, akik végigutaznak a West Highland Line útvonalon, maguk is megtapasztalhatják ezt. A Glenfinnan viadukton pedig nemcsak a varázstalan helyieket és turistákat szállító vonat kel át, hanem a Roxfort Expressz is: ez az a híd, amelyik a Harry Potter-filmekben többször is feltűnik.

Comboio Histórico do Douro, Réguától Pinhãóig (Portugália) 

Ezen az 1970-ben készült fotón a Combio Histórico do Douro, vagyis a Douro Történelmi Vasút a portugál Duero folyó mentén az UNESCO világörökségi listáján is szereplő tájakat szel át, utasait a mai napig szállítja.

TranzAlpine, Christchurchtől Greymouth-ig (Új-Zéland)

Minden természetjárónak nagy álma, hogy egyszer eljusson a híresen zöld és híresen elbűvölő Új-Zélandra. Egy nap alatt nehéz lenne bejárni az egész országot, de ha minél többet szeretnél belőle látni, tökéletes választás a TranzAlpine nevű vonat, ami a Waimakariri folyó mentén indulva átrobog a Staircase Viaducton, mielőtt pedig Greymouth-ba érne, bepillantást enged az Arthur’s Pass Nemzeti Park csodáiba is.

Skeena Train, Prince Ruperttől Jasperig (Kanada) 
Fedezd fel a Canadian Rockies nevű hegységet a Jasper Nemzeti Parktól Kanada csendes-óceáni partjáig a Skeena Trainen. Az ablakból havas hegycsúcsokat és a napfényben megcsillanó tengert is láthatod.
Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..