Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionTrend & Beauty

Lézeres tetoválás eltávolítás: minden amit eddig tudni szerettél volna

1

A tetoválás-őrület hódít. A mai napig tele vannak a jobb hírű tetováló szalonok hetekkel, akár hónapokkal előre. Miért használjuk annyian vászonnak a testünket? Egyesek vallási meggyőződésből, valamilyen tárgy vagy ember iránti rajongásból, divatból, de vannak bizony olyanok is, akik egy félresikerült este nyomait hordozzák magukon.

Miért lett igény a tetoválás eltávolításra?

Minden változik. A divat, az élethelyzetünk, a munkahelyünk és a körülményeink: napról napra mások vagyunk, mert ezek a dolgok más emberré tesznek minket. Egyik pillanatban még boldog párkapcsolatban élünk, elkészül az életre szóló “szerelemtetkó”, a következőben pedig jól megbánjuk. Ugyanez a helyzet a 16 évesen titokban készítetett pici virággal a hátunkon, ami 30 évesen már nem biztos, hogy annyira menő. Kerülhetünk olyan élethelyzetbe is, amikor a munkahelyünk nem tolerálja az ing alól kilógó művet vagy a születendő gyermekünk elől szeretnénk elrejteni a fiatalkori lázadás nyomait.

Ahogy telik az idő, a tudomány fejlődésének köszönhetően ezeket a döntéseket már egyszerűen vissza lehet csinálni. A lézeres tetoválás eltávolítás megoldást nyújt a fentebb felsorolt problémákra.

A tudomány nyújtotta megoldás: rövid impulzusú, Q-kapcsolt Nd:YAG lézer

A rövid impulzusú, Q-kapcsolt Nd:YAG lézer használata több szempontból is előnyös, ha tetoválás eltávolításról van szó. A kezelés egyaránt alkalmazható sötét színű (fekete és kék), valamint színes tetoválásokon is. Kismértékű fájdalom/kellemetlenség érzettel jár, ami a festékpigmentek széteséséből fakad. Szerencsére hozzáértő szakember és minőségi kezelőgép esetén a kezelés biztonságos. Megfelelő beállítások esetén a bőrfelszín erős, égő jellegű fájdalmával nem kell számolnunk. Mivel a technológia alapja a pigmentekben való elnyelődés, így a fehér tetoválások nem tüntethetőek el: nem tartalmaznak sötét pigmenteket. A lézeres kezelés újabb jó tulajdonságai, hogy a közvetlen a kezelés után folytathatjuk mindennapjainkat, nincs felépülési idő és sem hegesedéssel, sem hosszan tartó, utólagos fájdalommal nem kell számolnunk.

A rövid impulzusú, Q-kapcsolt Nd:YAG lézer hullámhossza 1064 nm, amely a klasszikus sötét színű tetoválások eltávolítására nyújt optimális megoldást. A lézer hullámhossza megfelezhető (532 nm), így alkalmassá válik színes tetoválások kezelésére is. A technológia működésének alapelve, hogy a lézersugár energiája gyorsabban nyelődik el a színes pigmentekben, mint a bőrben. A Q-kapcsolás alkalmazásával rendkívül rövid időintervallum alatt (10 nanoszekundumos nagyságrend) nagy energia adható le biztonságosan, a bőr megégése nélkül! A lézersugár energiájától a festékpigmentek olyan gyorsan hevülnek fel, hogy apró darabkákra robbannak szét, amelyek már természetes úton ki tudnak ürülni a szervezetből. A bőrfelület egyre világosabbá válik, és a tetoválás több kezelés után, fokozatosan elhalványul.

A világ vezető lézergyártója, a Syneron-Candela az elmúlt években kifejlesztett egy olyan Nd:YAG lézert, amely alkalmazásával pikoszekundumos nagyságrendű időintervallum alatt adható le a tetoválások eltávolításhoz szükséges energia. Az ultrarövid impulzus hatására jóval kevesebb hő és több mechanikus jellegű, photoakusztikus energia adódik le. A mechanikusabb jellegű energia biztonságosabb, még kevesebb fájdalomérzettel jár és sokkal apróbb részecskékké porítja a festék pigmenteket, ami lehetővé teszi gyorsabb kiürülésüket a szervezetből.


Mennyi idő szükséges a tetoválásom eltávolításához?
A tetoválások jelentős részének eltüntetéséhez 3-10 alkalom szükséges és ezek között érdemes legalább 8-10 hetes szüneteket tartani. Tetoválásunk nagyságától, minőségétől függően tehát akár 3-4 hónap, de 1-2 év is eltelhet, mire elérjük a kívánt eredményt. A kezelések közötti időt nem érdemes lerövidíteni, mert hiába “tudjuk le” hamarabb a kezeléssorozatot, nem lesz tökéletes a végeredmény.

Mi következik a kezelés/kezeléssorozat után?
Egy átlag kezelés időtartama 10, de akár 30 perc is lehet, mely után a bőr kifehéredését tapasztalhatjuk. Közvetlen a kezelés után a bőrfelületet tartsuk szárazon, 3 hónapig még ne használjunk szoláriumot, ne napoztassuk közvetlenül és pár hétig a szaunát is érdemes kerülni. Ha ezeket az óvintézkedéseket betartjuk, biztosan nem kell számolnunk mellékhatásokkal.

Milyen esetekben nem szabad belevágni a tetoválás eltávolításba?
Amennyiben ezek a tünetek valamelyike fennáll, semmiképpen ne kezdjük el a kezeléssorozatot:
● Bármilyen gyulladás a szervezetben
● Terhesség, illetve szoptatás
● Retinoid terápia fél éven belül
● Vérzékenység
● Cukorbetegség
● Daganatos betegségek
● Láz
● Epilepszia

 

https://orvos-esztetika.hu/termek/bison-lucid-qy-q-kapcsolt-ndyag-lezer/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..