Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓ

Londoni rémtörténetek- sorozatajánló

maxresdefault

A klasszikus rémtörténetek legfélelmetesebb karakterei, Dr. Frankenstein és teremtménye, az örökifjú Dorian Gray, boszorkányok és vámpírok keresztezik egymás útját a viktoriánus Londonban. Az új horrorsorozat ezen rémes figurákat hozza össze, megspékelve mindezt egy amerikai pisztolyhőssel, sajátos, hátborzongató művet alkotva ezáltal. Őket béreli fel a gazdag angol úriember, hogy megtalálják a lányát, akinek nyoma veszett. A széria főbb szerepeit Timothy Dalton, Josh Hartnett és Eva Green játssza.

A brit-amerikai koprodukciós televíziós sorozat első évada 2014-ben került adásba a Showtime jóvoltából. Magyarországon először 2014 novemberétől vetítette az HBO. Műfaját tekintve misztikus-gótikus horror-dráma. Sok szereplője híres, 19. századi regénykarakter, úgy mint Dorian Gray Oscar Wilde Dorian Gray arcképéből, Mina Harker és Abraham van Helsing Bram Stoker Drakulájából vagy Frankenstein és teremtménye Mary Shelley Frankensteinjából. A sorozat eredeti címe, a Penny Dreadful a 19. századi, brit ponyvaregények angol elnevezéséből ered. Ezeket folytatásos regényként árulták; a hetente megjelenő, olcsó papírra nyomtatott számokat egy pennyért lehetett megvenni.

 

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..