SPORT

Magabiztos Michelisz – zajlik az élet a Hungaroringen!

AUTO - WTCC SHANGHAI 2016MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Championship at Shanghai, China, September 23 to 25 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI

Az időjárás rossz démonának csak nem akaródzik elengedni a Hungaroring kezét. Elindult a Wtcc hétvége, két szabadedzésen van túl idáig a mezőny, az első gyakorlás nem a hazai terveknek megfelelően alakult – na de a második!?

Már a kora délelőtti első gyakorlás előtt is hömpölygő tömeg, és lelkes rajongók hada fogadta a mezőnyt és a magyar versenyzőket. Később megérkezett az elmaradhatatlan (és nem szívesen látott…) vendég, az eső is. Az első etap nem magyar szájíz szerint zajlott, Michelisz Norbert egy technikai probléma miatt lényegében gyors kör nélkül zárt, és Nagy Dánielnek is voltak már jobb pillanatai. Az Fp1 során a privát Citroennel versenyző angol Robert Huff volt a nyerő.

Robert Huff akcióban. Kép: DPPI

Nem egészen két óra elteltével aztán következhetett a második edzés, ahol már nem volt “kegyelem”. Néhány installációs kör teljesítése után mindenki Norbija megmutatta, ki az úr a háznál! A csepergő esőben Michelisz mindenkinél jobban érezte a mogyoródi “szentélyt”, és kétséget sem hagyott afelől, mik a tervei ezen a hétvégén, magabiztosan megnyerte az FP2-őt. Általánosságban véve is erősen szerepeltek a Hondák, ugyanakkor kissé meglepő volt a Volvók gyengélkedése. A Zengő Motorsport csapatában Nagy Dániel mindent kipréselt autójából, kilencedik helye komoly fegyvertény.

Felgyorsultak az események. Kép: DPPI

Hamarosan kezdődik a kvalifikáció, kíváncsian várjuk!

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .