20246472_1384124984956513_2756530823243441614_n_Fotor

A Magenta név sokaknak ismerős lehet. Ami viszont meglepő, hogy még többen hiszik, hogy a kollekciók egy külföldi tervező kezei nyomán valósulnak meg. Pedig mennyire nem igaz ez! Dankó Ágnes ugyanis a márka szülőanyja, aki 15 éve, ugyanennyi év tapasztalattal a háta mögött nekivágott az álmok útjának – és mára ezekből az álmokból egy nagyon is valóságos várat épített!

Mi nők, mindannyian szeretünk öltözködni és rengeteg szerepnek kell megfelelnünk. Elsősorban Nők vagyunk (így, nagybetűvel), ugyanakkor dolgozó nők és egy szerencsés férfi partnerei, végül egy – vagy több – gyermek édesanyja. Hogy a különböző színterek közt mi a kapcsolat? Természetesen mi magunk. Ha mi nem érezzük jól magunkat a bőrünkben, akkor kifelé sem mutatunk túl jól.

Emlékszem, amikor – évekkel ezelőtt – megláttam az első Magenta ruhát. Egy virágos, szűkre szabott fazon volt. Finom, púder árnyalatokkal és játékos fodrokkal. Akkor fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy én ilyen szeretnék lenni. Egy „Magenta-nő”. Aki felvállaltan feminin, tele van életigenléssel és pozitív intellektussal, és tisztában van az értékeivel.

És természetesen kényelmes, mégis az utolsó varrásig elegáns ruhában jelenik meg, élete minden területén. Ági üzenete a márkán keresztül pedig pontosan ez az érzés: hogy legyél bárhol a világon, mindenhol alanyi jogod van jól érezni magadat a bőrödben. Az egyedi tervezésű, manufakturális kivitelezésű darabok pontosan ezt az optimizmust szolgálják.

A hétről hétre változó, nemzetközi trendeket figyelembe vevő, mégis hordható és „a magyar nők nyelvére lefordított” ruhák ugyan nem készülnek milliós példányszámban, mégis kivívták maguknak a hazai igényes nők figyelmét. A kezdetek óta megingathatatlanul biztos helyük van a piacon, és ez nem is csoda.

Ha mindenfajta elképzelés nélkül betérünk egy márkaboltba – vagy akár a showroom-ba –, egy óra leforgása alatt lehetünk egy gardróbnyi nélkülözhetetlen ruhatár birtokosai. A Magenta abban erős, amiben mi magunk. A sokoldalúságában, amit a kiváló minőség garanciája és a felismerhető stílus még inkább biztosít.

A limitált szériás termékek közt megtalálhatod az üzleti stílus kellékeit: a ceruza-szabású szoknyákat, lágy esésű blúzokat, blézereket és elegáns nadrágokat csakúgy, mint a sportos és lezser farmereket, tunikákat, kabátokat és mellényeket. Az alapanyagok pedig meghatározzák a végeredményt – a kelmék abból a gyárból kerülnek ki, ahonnan többek között a Fendi és a Chanel is válogat.

A környezettudatos és Fair Trade üzletpolitikát követő Magenta tehát megoldást kínál ha élénk színű, karakteres darabokat keresel, de akkor is, ha a tökéletes feketében szeretnél valahol megjelenni. Decens, mégsem túlzó. Előre mutató, mégsem hivalkodó. Mondhatjuk úgy is: Dankó Ági a lelkünkbe lát és minden egyes hangulatunkhoz tervez egy ruhát.

 

Így alkotni csak szeretettel lehet, és ez érvényes a Magenta csapatának minden tagjára, akik elhivatottan, saját kezűleg gondoskodnak arról, hogy polcainkra a legalkalmasabb ruhadarabok kerüljenek.

Hamarosan pedig már nem csak magyar polcokra, mivel a siker utat tört magának Ausztria, Csehország, Románia és Ukrajna felé. Mert a Magenta jár a nagybetűs Nőknek – szerte Európában!

Üzletek Budapesten:
Andrássy út 57., Aréna Mall, Allee, Árkád

További üzletek, infók és képek: www.mgnt.eu
Facebook
Instagram

Cikkünket megtalálod a Flyerz Magazin 2018 június/júliusi számában is!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .