Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionPROGRAMAJÁNLÓSPORT

A magyar férfi vízilabda-válogatott Hollandiával játszik Világliga mérkőzést Debrecenben.

MÄRCZ TamásBudapest, 2017. július 29. Märcz Tamás szövetségi kapitány magyaráz a játékosoknak a 17. vizes világbajnokság férfi vízilabdatornájának döntõjében, a Magyarország - Horvátország mérkõzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. július 29-én. MTI Fotó: Czagány Balázs

A magyar férfi vízilabda-válogatott március 20-án, 18:30-tól Hollandiával játszik Világliga mérkőzést Debrecenben.

A magyar csapat gőzerővel készül a nyári, barcelonai Európa-bajnokságra. A felkészülés egyik állomása Debrecen és a holland nemzeti csapat lesz. Märcz Tamás ezúttal tizennégy játékost hívott meg a válogatottba, akik közül majd csak a helyszínen jelöli ki a meccskeretet. A meghívottak között főként a nemzetközi kupákban is szereplő klubcsapatok játékosai vannak. A magyarok jelenleg 6 ponttal a Világliga európai selejtezőjében a C-csoport élén állnak, míg a hollandok eddig nem gyűjtöttek pontot, és ezzel a csoport utolsó helyét foglalják el.

A mieink jól kezdték az évet, hiszen Kecskeméten – többek közt Spanyolország legyőzésével – megnyerték az Európa Kupa selejtező csoportjukat. A kupa fináléját április 5-8. között rendezik a horvátországi Rijekában. A magyarok a nyolcasdöntőben sorrendben Görögországgal, Olaszországgal és Spanyolországgal mérkőznek meg az A-csoportban.

A nyár folyamán aztán újabb megmérettetés vár a magyar pólósokra: július 14-e és 28-a között rendezik ugyanis a 33. vízilabda Európa-bajnokságot Barcelonában. Múlt héten kisorsolták a csoportokat is a kontinensviadalra, aminek alapján Magyarország Olaszországgal, Németországgal és Grúziával csap össze az A-csoportban.

Märcz Tamás néhány hete ellátogatott Debrecenbe, ahol kiemelte: a létesítmény adottságai kiválók. Akkor nem tapasztalhatta meg, milyen a telt házas nézőtér, a remények szerint azonban március 20-án, kedden este láthatja.

event: https://www.facebook.com/events/1581251068639200/

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..