Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
Flyerz SelectionGASZTRO

Magyar nedű a nemzetközi porondon – Miskolcon készül az Angyalok söre!

Angelsser_sorkeszitok

A Magyarországon egyedülálló projekt egyik szála a Miskolcon működő zip’s brewhouse, amely – szintén az országban egyedüliként – látványsörfőzdét is üzemeltet éttermében, világbajnok organikus söröket előállítva. A másik szálért egészen Írországig kell menni. A szigetországi Corkban készül ugyanis a hazánkban is méltán híres Jameson whiskey.

A whiskey-t gyártó világcég hazánkban egyedüliként, a miskolci zip’s-szel kötött együttműködést. Vagyis a Corkból érkezett whiskey-s bourbon hordókban zip’s készül majd! A munka már elkezdődött, eredménye egyedülálló és limitált sör lesz a piacon. És hogy mitől lehet ez érdekes a hazai gasztronómiát elismerő emberek számára?

A zip’s és szintén miskolci anyavállalata, a ZIP Technologies a világ számos pontján bizonyított már. Magyar cég, hazai munkaerővel, hazai fejlesztőkkel, akik egyedülállóak az országban, sőt a világon is. Megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióták, akik hazánk és Miskolc jó hírét viszik.

A kollaborációról kisfilm is születik, amelyet Szabó Simon színész-rendező készít csapatával. Ennek a kisfilmnek a rövid változatát már a nézők is láthatták a Jameson Nemzetközi Filmfesztiválon, hiszen minden vetítés előtt bemutatták ezt a közönségnek is.

Egy kis ízelítő a film rövid változatából:

A zips’s Angel’s Ser

Amiben az álmok megtestesülnek, ami igazán nemzetközivé teszi a zip’s sörét. Az első gondolatok tavasszal születtek meg. Aztán az elképzelések lassan, hosszas előkészítő munkával valósággá váltak. Persze ehhez is kellett az a szakmai tudás, az az egyediség, ami a zip’s-et jellemzi.

Az országban egyetlen sörfőző cégként a zip’s-nek sikerült együttműködést kötnie a Jamisonnal, az ír whiskey-t készítő vállalattal. A projekt különleges és egyedülálló, hiszen a Jamison bourbon hordóiban zip’s sör készül. Mégpedig limitált kiadás, vagyis csupán néhány ezer üveg zip’s sör készül ezekben a hordókban.

És az álom máris valóság: ez az Angel’s Ser.

Vagyis az angyalok része. Ezúttal azonban sör formájában testesül meg ez a beszédes angol kifejezés.

Na, de mi is készül a hordókban?

A sör, ami a Jameson whiskey érlelésére használt bourbon hordókba került, egy klasszikus amerikai pale ale alaprecept, amit pezsgőélesztővel erjesztenek. Néhány hónap múlva a sör visszakerül majd az erjesztőtartályba, ahol mustot adnak hozzá. Ezt friss pezsgőélesztővel újraerjesztik – ettől természetes eredetű széndioxid tartalma lesz.

Barrel aged Pale Ale, világos sör

Pár zsák különleges maláta, egzotikus komlók, több évtized whiskey és néhány fürt szőlő aromája, pezsgő harmóniával – ez kerül a palackba.

Összetevők: kezelt víz, árpamaláta, must, keserű komló, aroma komló, sörélesztő

Hol, kinek és mikor?

A zip’s Angel’s Ser már készül. Néhány hónap és palackba kerül az angyalok söre. Miután limitált kiadás és csak néhány ezer palack készül belőle, igazán különleges, egyedi megjelenése lesz. Előrendelést is lehet igényelni, erről időben értesülhet mindenki.

 

Egy biztos: az igazi sörrajongók nem maradhatnak le a zip’s Angel’s Serről.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..