Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
MotorsportSPORT

Magyar terepralis siker Lengyelországban

KT

Az elmúlt hétvégén Lengyelországban álltak rajthoz a magyar terepralisok, kiváltképp a side by side mezőny hazai keménymagja. Az elhalasztott gyulai forduló híján a lengyel verseny kapóra jött, amelyen három hazai egység is tiszteletét tette.

A magyar kontingensnek nem volt egyszerű dolga, hiszen fiaink sziklás terepre számítottak, ezért a gumiválasztással is így készültek. A remekül megszervezett lengyel bajnoki minden magyar induló tetszését elnyerte, érthető módon különösen a side by side Open kategória győzteseinek tetszett a viadal. Kovács György és Takács Antal párosa a verseny két napja alatt végig tojásokon lépdelt, de megérte türelmesnek lenni:

„Szuper verseny volt, a nehézségek ellenére remekül éreztük magunkat. Köves, sziklás terepre készültünk, de a szombati gyorsaságik szűk füves szakaszokon zajlottak, és a tapadásunkat a lehulló csapadék sem segítette. A sárgumikat otthon hagytuk, így végig jégpályán közlekedtünk, de nagy önuralommal sikerült behozni az autót, ami ezúttal győzelmet jelentett a kategóriánkban. Fontos ez a siker számunkra, hiszen így továbbra is versenyben vagyunk az elsőségért az I.O.B.C.-ben.” – véleményezte a lengyel kiruccanást Kovács György pilóta.

Kéry Szilveszter és Bartha Barbara szintén jó tempót produkált, de az otthon maradt gumik nekik is nagyon hiányoztak:

„Szuper kis versenyen vagyunk túl, gyönyörű környezetben, kimagasló infrastruktúrával és korrekt rendezéssel zajlott a hétvége. Az esős-füves gyorsasági szakaszok a mi életünket is nagyon megnehezítették, egy helyen sikerült úgy odavernem az autó hátulját, hogy defektet kaptunk. Sajnos ez még egyszer megismétlődött, és ebből kifolyólag egy büntetést is begyűjtöttünk, de összességében örülök, hogy részt vettünk, mert nagyon jól éreztük magunkat.” – írta körül érzéseit Kéry Szilveszter

Trébitsch Sándor és Trébitsch Miklós is nagyot küzdött, egy ízben még fel is borult apa és fia, de ez sem tudta a kedvüket szegni:

„Igazán jó versenyt rendeztek a lengyelek, akik végig nagyon barátságosak és segítőkészek voltak. Nálunk ezúttal a fiam vezetett, én pedig navigáltam neki. Mi is hamar szembesültünk a sárgumi hiányával, volt olyan hegyoldal, ahol egy féktáv majdnem 80 méteresre sikerült… Úgy érzem a borulásunkig megvolt a tempónk, ott viszont megsérült egy lengőkar, amit cserélnünk kellett. Emiatt büntetést kaptunk, de egyáltalán nem szomorkodtunk, nem adtuk fel a versenyt, és kategória másodikként „hazahoztuk” az autót.” – nyilatkozta Trébitsch Sándor.

A versenyen egy sajnálatos baleset is történt: a magyar futamokról is jól ismert Martin Muller és ifj. Martin Muller párosa ütközött egy eltévedt terepjáróval, aminek hatására mindketten több törést elszenvedve kórházba kerültek.

Ezúton is gyors jobbulást kíván a hazai bajnokság mezőnye és szervezőgárdája Mulleréknek!

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..