Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
MotorsportSPORT

Magyargencs elrajtol – Hétvégén újból összecsapnak a terepralisok

Riverside 1

Hétvégén ismét elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket a hazai tereprali szerelmesei, hiszen jön a CEZ/I.O.B.C. Magyar tereprali bajnokság következő futama. A Riverside Baja azonban más szempontból is örömteli a szurkolóknak: tekintélyes létszámú és szerkezetű, színvonalas nemzetközi mezőny vág neki a bajnokság második állomásának!

Noha ez a verseny nem tekint vissza hosszú tradíciókra, mégis különleges a pilóták számára. Már-már hagyomány, hogy vagy a futam megy vendégségbe, vagy más szakágak kiválóságaival együtt zajlik a csapatás. Tavaly pedig újabb érdekességet sikerült meghonosítani a szervezőknek, ugyanis a motorosok mezőnyének reaktiválására az endúrósok legjobbjait is sikerült becsábítani a „játékba”. Idén sem lesz ez másként, de Garamvölgyi Zoltán szerint nem csupán a motorosok miatt lesz érdemes ellátogatni a hétvégén Magyargencsre:

„Idén már az ötödik Riverside Baját rendezzük, és visszatérünk a jól bevált útvonalra, amely során az összes klasszikus települést érinteni fogja a mezőny. Magyargencs lesz a verseny szíve, itt lesz a szervízpark, de a pénteki szelektív szakaszokon mindhárom alkalommal Kemeneshőgyészről rajtolnak majd el a fiúk és a lányok.

A szombati napon már az összes rajt és a befutók is Magyargencsen lesznek, de Kemenesszentpéter, Pápoc, Kemenesmagasi és Kemeneshőgyész is szerepel a 70 km hosszú, kemény küzdelmet ígérő szelektív szakaszban, amelyet először kétszer az óramutató járásával ellentétesen, majd kétszer azzal megegyező irányban kell teljesíteni a résztvevőknek. Remek hír, hogy ismételten rekordot döntöget a nevezői létszámunk, öt ország több mint hatvan versenyzője fogja tovább öregbíteni a Riverside Baja hírnevét.” – vázolta fel a helyzetet Garamvölgyi Zoltán.

A sportvezető azt is elmondta, hogy az elmúlt napok rideg és csapadékos időjárása után egyaránt bízik a jó időben és a jó hangulatban. Ez utóbbival egészen biztosan nem lesz probléma, hiszen a díjkiosztó lezárásaként az egész mezőny együtt vacsorázik majd a magyargencsi hadtörténeti park pincéjében – hála Németh Sándor támogatónak, valamint a versenynek helyt adó települések polgármestereinek. A MAMS/I.O.B.C. szakágvezetője az esélyeket illetően nem bocsátkozott mély jóslatokba, de annyit azért elárult, hogy minden kategóriában nagy csatákra számít – a T1-es járgányok és a buggy-k között különösképpen.

 

Forrás: Tóth Krisztián Márk

 

 

 

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..