FLYERZ REVIEW

Magyarországra is begyűrűzött a Masterclass láz

TWOHZ_Foto_Filmzitate_TheDarkKnight1

Hans Zimmer, a hamarosan Budapesten is fellépő hollywoodi zeneszerző online oktatás keretein belül vezeti be az érdeklődőket a filmzeneírás rejtelmeibe a Masterclass online óráin. A kurzusára pár óra alatt több százan jelentkeztek, főként Magyarországról.

akart jutni az online óráira, de a főleg a magyar zeneipar résztvevői küzdöttek a helyekért. A Masterclass, mint online iskolarendszer lehetővé teszi, hogy Párizsból, Kiotóból, Budapestről, Győrből vagy éppen Egerszalókról tanulhassunk Martin Scorsese-től filmrendezést, Gordon Ramsey-től fine dining alapokat vagy akár Chris Voss-tól, az FBI egyik legendás figurájától tárgyalástechnikát.

A 62 esztendős Hans Zimmer is ebbe vágott most bele. 31 darab 12 perces videó órán keresztül mutatja be az alapokat. A bejelentés után szinte órák alatt több százan jelentkeztek a zeneszerző óriáshoz, hogy elsajátíthassák a filmzeneszerzés alapjait. Az órákhoz letölthető munkafüzetek is tartoznak, a Masterclass árát pedig havonta vagy egyben is fizethetjük.

Forrás: Masterclass.com

Munkásságát tekintve 1999-ben két Oscar-jelölést kapott az Egyiptom hercege és az Őrület határán zenéjéért, 1994-ben pedig Oscar- és Golden Globe-díjjal jutalmazták az Oroszlánkirályhoz írt kísérőzenéjét. De az ő zenei stílusa élvezhető a Lesz ez még így se, az Esőember, A Szikla, a Rés a pajzson, a Thelma és Louise, az Én szép kis mosodám, a Zöld kártya, a Miss Daisy sofőrje, a Gladiátor, az Eredet és a Batman: Kezdődik trilógia című filmekben is.

A hollywoodi legenda által színpadra álmodott óriási koncertshow 2020. február 17-én lesz látható és hallható a Papp László Budapest Sportarénában.

Forrás: https://vjm.hu/

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .