EGÉSZSÉG & SZÉPSÉG

Make up hacks, avagy apró trükkök a mindennapok sminkes problémáira

3

Az interneten már rengeteg ötletet találhatunk egyes problémák orvoslására, nincs ez másképp a sminkes praktikákkal sem. A Pinterestől kezdve az Instagramig minden tele van olyan ötletekkel, melyek megkönnyíthetik a mindennapokban előforduló sminkes problémákat, mint például a rúzs lemattítása vagy az összetört szemhéjpúder „megjavítása”.

  • Túl kemény a szemceruza

1

Ezzel a problémával minden lány összefutott már legalább egyszer, és pontosan tudjuk, mennyire utálatos is tud ez lenni.

Megoldás: fogjunk egy öngyújtót majd óvatosan melegítsük meg a szemceruza hegyét. Nem csak hogy könnyebb lesz használni, de sokkal erősebb színe lesz a szemceruzának!

  • Hashtag

2

Ha már a szemceruza az előbb említett módon szuperál, akkor be is vethetjük ennél a praktikánál. A szemhéj külső részébe rajzoljunk egy hashtaget, majd az ujjunkkal, vagy akár ecsettel dolgozzuk el. Gyors és egyszerű megoldás szemhéjpúderezés helyett. Kell ennél több? 😀

  • Púder helyreállítása

3.

Kedvenc sminkjeinket sem kerüli el a gravitáció, így bizony megtörténik néha, hogy leesnek innen-onnan, vagy csak utazás során simán túl sokat rázkódnak és megsérülnek.

Semmi pánik, erre is van megoldás: az összetört termékbe öntsünk alkoholt (no ne vodkát, hanem olyat, ami patikákban lehet beszerezni) majd öntsük rá, míg el nem lepi. Utána keverjük el,  várjuk meg míg elpárolog, majd ugyanúgy használhatjuk a terméket.

  • Szempillaspirál tuningolás

4

Ismeritek azt az érzést, amikor ráleltek végre ‘A szempillaspirálra’ de egy idő után elkezd beszáradni?

Megoldás: Csöpögtessetek pár csepp szemcseppet bele. Így egy kicsit még meg lehet hosszítani a kedvenc spirál életét.

  • Mattosítás

6

Rengetegszer fordult már elő vele, hogy egy rúzs szín nagyon megtetszett, de úgy éreztem, matt verzióban még jobb lenne.

Megoldás: Rúzsozás után vigyünk fel púdert a szánkra, a végeredmény pedig nagyon szép, matt ajak lesz.

Ti szoktatok alkalmazni bármiféle ilyesmi praktikát, esetleg van sajátotok is? Bátran osszátok meg velünk

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .