FLYERZ REVIEW

Már megint egy kutyás sztori, ráadásul egyszerre négyszer! – De ne aggódj, ezt megéri elolvasni!

esthu2_Fotor

Újra megjelent W. Bruce Cameron kutya főszereplős regénye, az Egy kutya négy élete. Az írónak nem ez az első hűséges négylábúakkal foglalkozó története és korábban (2015-ben) is jelent már meg Magyarországon kutyusos regénye. Sőt, az Egy kutya négy élete jelenlegi kiadása már a második, sikere a regényből készült filmnek köszönhető.

www.youtube.com

Az Egy kutya négy élete nem a szokásos cukiskodós kutya-sztori. Habár egy százas csomag papír zsebkendőre szükséged lehet az elolvasásához, de sablonos leírásokra hála az égnek nem kell számítanod. Annál több érzelmi hullámvasútra, és többnyire felkavaró sorokra viszont igen.

Azt már tudjuk korábbról (ha láttad az 1989-es mesét Charlie-ról), hogy minden kutya a mennybe jut. Kivéve, ha egy négylábúnak elintézetlen dolga akad a Földön: akkor ugyanis előfordulhat, hogy újra és újra megszületik egy másik eb-testben.

Így történik ez a regény hősével, Bailey-vel is aki nem egy, de több életen keresztül próbál meg rájönni arra, hogy mi is lehet élete célja. Bailey tehát az élet legalapvetőbb kérdésére keresi a választ: miért vagyunk itt?

Miután végigéli egy korcs, kóbor kutya tragikusan rövid életét, Bailey maga is megdöbbenve tapasztalja, hogy aranyló szőrű kiskutyaként született újjá. Az új lehetőséget kihasználva eljut a nyolcéves kisfiú, Ethan ölelő karjába. Együtt számtalan lélegzetelállító kalandot élnek át, és közben Bailey megtanulja, hogyan legyen jó kutya – majd az aggastyán korba lépve azt is, hogy hogyan búcsúzzon el élete legfontosabb személyétől.

www.est.hu

Kalandja azonban nem ér véget azzal, hogy egy szerető család kedvenc háziállata lett. Ismét újjászületik, és vaksin pislogó kölyökkutyaként megint csak azt szeretné kideríteni, hogy képes lesz-e valaha is rájönni a létezése értelmére. Később aztán megint egy újabb eb bőrébe bújva éli mozgalmas, vidám és meghitt pillanatokkal teli életét. Vándorlásai során számos gazdit tanít meg nevetni és szeretni, mialatt szüntelenül próbálja megérteni, milyen küldetéssel született a világra.

Bailey története szívet melengető, lényeglátó, és gyakran elképesztően mulatságos olvasmány. A kutyás történetben nem csupán négylábú barátunk számos életének megrázó és mulatságos kalandjait ismerhetjük meg, de feltárul előttünk az is, ahogy egy kutya látja az emberi viszonyokat. Megismerhetjük, hogy milyen erős kötelék fűz minket legjobb barátunkhoz.

#adogspurpose#egykutyanégyélete#dog#cuki#cute#sweet#chien#book#bestseller#livre#film ((@journeydevie))

Inspirations For Us (@journeydevie) által megosztott bejegyzés,

Azt hiszem egyértelmű, hogy ez a könyv elsősorban a csajoknak szól. Magával ragadó, érzelmes, felkavaró, néhol mégis mókás és szórakoztató. Összességében kihagyhatatlan olvasmány arról, hogy a Földön minden teremtmény okkal és feladattal született. Ha a filmet láttad, a könyv annál csak jobb lehet – ha pedig nem vagy még túl a mozis élményen, akkor annál inkább ajánlott belelapozni!

Ja, és még valami: ha az Egy kutya négy élete tetszett, akkor jó hírem van: megjelent magyarul a könyv második része, az Egy kutya négy útja is. Ha már így belekezdtél…:-)

További információt a könyvről itt olvashatsz.

Borítókép forrása: itt.

 

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .