Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
EgyébFlyerz SelectionSPORT

Meccsre járni veszélyes?

Screen Shot 2018-11-23 at 14.07.04

Útlezárások, rendőrség, biztonságiak… A médiában általában ennyi az információ a meccsekről, pláne, ha az a két nagy csapat, az Újpest és a Ferencváros mérkőzéseit érintik.

Ennyi negatív hírrel elég nehéz megmutatni azt, hogy egy futballmérkőzés igenis lehet családbarát program és jó szórakozás mindenki számára.

Az Újpest FC kommunikációs és marketing teamje szerint igenis érdemes ebbe időt és energiát belefektetni és olyan programokat kitalálni, amik bevonzzák a sportszerető közönséget.

„Sajnos a foci a mai világban már nem azt jelenti, hogy a család szombaton kimegy egy mérkőzésre és szurkol a kedvenc csapatának, együtt a nagypapától az unokáig. A megítélés miatt egyre kevesebben járnak el meccsre, pedig a szülők legtöbbje a fiúgyermekét focizni íratja be” – mondja Zámbó István, az Újpest FC kommunikációs igazgatója.

Az ultráktól tartanak, holott nagyrészük már apuka és anyuka, és átültek a gyerekekkel a családi szektorba. Ebbe a szektorba szervez az Újpest FC minden hazai meccsen olyan programokat, ahol az egész család jól érezheti magát. A Szevasz Terasz az egyik ilyen kezdeményezés, ahol gyerekek találkozhatnak, képet készíthetnek kedvenc játékosukkal, van arcfestés, rajzverseny és sok minden más program is a mérkőzés előtt.

A 14 év alatti gyermekek és a 65 év felettiek ingyen látogathatják a találkozókat, illetve, ha nagy a család, akkor kedvezményesen családi jegyet is lehet vásárolni.

A Mikulás is minden évben ellátogat az újpesti Szusza Ferenc Stadionba, ahol egy kis rendezvény keretében megajándékozza a gyerekeket.

A kommunikációt is megváltoztatták, a játékosokat nemcsak a pályáról ismerhetik meg az emberek, hanem igyekeznek a szurkolókat és a labdarúgókat a social media segítségével közelebb hozni, így, ha kimegy valaki a meccsre, már nem „csak” futballistákat lát a pályán, hanem olyan csapatot, amelynek tagjait emberként is volt alkalma megismerni.

„A következő szezonban szeretnénk a hazai mérkőzéseinket még inkább családbaráttá tenni. Azt szeretnénk, ha a lelátón mindenki jól érezné magát, és a foci újra az a sport lenne, amin generációk együtt szórakozhatnak„

Érdemes figyelni az Újpest FC-re, szorítunk nekik, hogy ez a kezdeményezés sikerrel járjon.

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..