Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
GASZTRO

Még mindig a nemburger Budapest egyik legmenőbb street food-ja

nemburger_che-che

Legutóbbi utunk során a Che Che Bistrocaféba tértünk be, ahol kellemes buli előtti zsongás fogadott. Fiatalok egy csoportja épp a fóti sörökből válogatta ki, hogy a gyömbéres-narancsossal vagy a citrusos keserű mézzel kezdje az estét. Én magam is hosszan szemeztem a sörkínálattal, végül egy visszafogottabb “tavaszváró sörnek” is nevezett szűretlen világos mellett tettem le a voksomat. A következő kihívást a nemburgerem kiválasztása jelentette. A változatos szendvicsvariációk szemet kápráztató színskálán futottak végig előttem a pultra kirakott fényképeket szemlélve. A csípős-pikáns thai szendvicsen kívül a steak és az igencsak laktatónak tűnő karajt, bacont és parasztkolbászt tartalmazó magyaros váltott ki hevesebb nyálelválasztást nálam. 

Végül maradtam a már egyszer kipróbált tutinál, a steakesnél. Nem bántam meg, olyan ízorgiát adott, amit csak a minőségi alapanyagokat tartalmazó betevő adhat. A puhára sütött steakhússal nagyon együtt voltak a további összetevők, a rápirult cheddar sajt, a rukkola ropogós kesernyés íze – de az i-re a pontot a házi lilahagymalekvár teszi fel a szendvicsben, ez így tényleg nagyon együtt van!

Kollégám a mosolygós pultoslány javaslatára egy szezonális szendvicset választott, melyben a csirkecsíkok egy currys kéregben sültek, majd jött a majonézes-currys szósz, jégsaláta csíkok és terebélyes uborka szeletek borították a húst. Ez az egyszerűen Currys szendvics néven futó, vendégek által leginkább favorizált remekmű a korábban hetente változó szendvicsek közül lett kiválasztva, hogy a februárnak és márciusnak az éke legyen, amolyan üdítően pikáns tavaszköszöntő nemburger.

Mivel munkatársam egészségtudatosabb és korántsem nagy sörrajongó, így tél vége felé még erős vitaminvágy is rátört, a folyékony kenyér helyett egy frissítő és vitamindús mangós ananászos smoothiet rendelt.

Meg kell mondjam, a szomorú időt hamar feledtette a kellemes félhomály, ami a barátságos-árkádos galérián fogadott. A piciny hely vidám sárga alapú dizájnja egészen felvillanyozott és hosszasabb beszélgetésre ösztönzött.

Végül nekünk tovább kellett állnunk, de sok jókedvű és elégedett arcot hagytunk magunk mögött, akik még sokáig üldögélhettek kávéjukat, teájukat vagy malátájukat kortyolgatva, nemburgerüket falatozva.

A Che Che tehát továbbra is hozza a csillagos ötöst, az ebéden túl kitűnő alkalom az este kezdőpontjaként is útba ejteni őket – így biztos jól indul a bulizás!

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..