GASZTRO

Megalkotni a tökéletes burgert olyan, mint megtalálni az igazit

Frankie7

Az amerikai roadside éttermek életérzése szinte egybeforrt mára a hamburgerezés gasztro kultúrájával. Az igazi zsenik nem a francia öt csillagos éttermekben készítenek felismerhetetlen és bizarrul túldizájnolt egy villás falatokat, hanem a jóllakás művészetét oktatják a népnek az amerikai kisvárosok szívében.

A hamburger evés eléggé le lett alacsonyítva és a mennyei szendvics a kisemberek gyors és olcsó ebédjévé vált az elmúlt évtizedben, hála a koszos kis büféknek, a teljes országot behálózó junk food étteremláncoknak és a fent említett flancos, ’szúrd bele a villád hogy sokat fizethess érte’ éttermeknek. Egészen addig történt ez így, míg fel nem ütötte a fejét egy jelenség, amiért szerintünk a budapesti lakosok nagy százaléka hálát ad az égieknek: ez a street food forradalom.

Ezen forradalom egyik meghatározó alakja Frankie is és nem csak ikonikus szakálla, brutális hangú kétkerekűje és saját nevével hímzett farmer séfkabátja miatt. Lehet, hogy nem tervez meg minden egyes ételt, ami kikerül a keze alól, de olyan művészettel kombinálja az ízeket egyetlen hamburgeren belül, amivel csak nála találkozhatsz.

Megalkotni a tökéletes burgert olyan, mint megtalálni az igazit. Álmodozás hosszú éveken át, a különböző méretek próbálgatása, új és új elvárások támasztása és a minőség állandó javítása – többek közt erről szól az út, ami egy jó hamburger irányába vezet. Mellette persze nem elég egy bisztróban az ízek élményét adni, minőségi alapanyagokkal és a megfelelő szaktudással, olyan környezetet és hangulatot kell teremteni mellé, amitől még jobban esnek majd a falatok a vendégeknek.

Buda szívében a csilliárdos éttermek árnyékából tört ki a Frankie’s Bistro. A hamisíthatatlan motoros életézéssel átitatott hely garantáltan mindenki kedvence lesz, aki imádja a szabadság életérzését, aki szeret jóízűen enni és aki mindezt szereti barátságosan szabott árak mellett tenni. A laktató falatokról itt a Frankie’s számára készített egyedi bucival, benne a 100% marhahúspogácsákkal, Frankie speckó szószaival és a friss zöldségekkel valamint hozzávalókkal gondoskodnak. Persze mind imádjuk a hamburgert önmagában is, de az igazi ínyencek, ha adnak a szavunkra, nem hagyják ki a klasszikus steak burgonyát sem, ha pedig nem vagy egy nagy burgerező, akkor válogathatsz különböző tortillák és rostonsültek közül. Már csak egy hűsítő szénsavas üdítő hiányzik és ha behunyod a szemed, egy pillanatra úgy érzed, hogy Amerikában vagy és a choppered kint vár, hogy hosszú és kalandos útra indulj vele. De most inkább nyisd ki a szemed és látogass el a Frankie’s Bistroba a Street Food Éjszakája keretében a Kiss Altábornagy utcába, hogy te is részese lehess ennek a képzeletbeli, újvilági gasztro utazásnak.

Frankie’s Bistro

Cím: 1126 Budapest, Kiss János altábornagy utca 38.
Tel.: +36 (30) 190 6333
E-mail: frankie@frankie.hu
Facebook

Kedvezmények és tavaszi ajánlat a Street Food Éjszakáján (2017. május 19.):

  • Kedvezmény: Ultra Classic és Frankie’s burger 30% kedvezménnyel
  • Tavaszi menü: Választható tortilla vagy friss saláta, limonádéval 1.490 Ft
Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .