Flyerz Magazin - MINDENHOL OTT VAGYUNK!
NIGHTSHIFTPROGRAMAJÁNLÓ

Most megmutatjuk, melyik lesz a nyár legromantikusabb estéje

romantikous-este

2016-ban a romantikát ünnepli a Budapesti Nyári Fesztivál. Ennek jegyében lehet-e vonzóbb program, mint a romantikus Margitsziget csillagos nyárestéjének leple alatt a zeneirodalom legszebb és legszívhezszólóbb melódiáit hallgatni három világhírű tenor előadásában? Július 22-én három nemzetközi operasztár, Martin Mühle, Sébastien Guéze és James Valenti kápráztatja el a füleket és szíveket, a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Július 22-én három fiatal, a nemzetközi színpadokon már bizonyított sztártenor találkozik a Margitszigeti Nagyszínpadon, hogy versenyre keljen a közönség, elsősorban a hölgyek kegyeiért. Mindhárman nagy egyéniségek, különböző karakterek, ám lehengerlő hangi adottságaikban, professzionalizmusukban és széleskörű nemzetközi sikereik tekintetében azonosak.

harom_tenor_fekvo_datum

A német precizitást, ugyanakkor brazil tüzességet sugárzó, erőteljes hangú Martin Mühle sodró lendületű előadásmódja azonnal magával ragadja a hallgatóságot. A mindig mosolygó, játékosan dinamikus, de ha kell, komoly francia tenor, Sébastien Guèze igazi egyéniség, aki a közvetlenségével hívja fel magára a figyelmet. A klasszikusan kimért és az eleganciát képviselő amerikai James Valenti titokzatossága zengő hanggal párosul, rabul ejtve az érzékeket és a szíveket.

A sokszínű műsorban megtalálhatóak az operairodalom legromantikusabb dallamai, köztük Verdi, Bizet, Csajkovszkij szerzeményeivel. A változatos repertoár felidézi legszebb, vagy épp legemlékezetesebb szerelmeket: Rómeó és Júlia végzetes kapcsolatát, Carmen, Don José és Escamillo háromszögét, Tosca és Cavaradossi szerelemtusáját.

A Szabad Tér Színház idei szuperprodukciója világpremier, amelynek alkalmából először lép színre együtt a három fiatal sztárénekes. Az operagála a nagysikerű 3 tenor-koncertek hagyományát kívánja folytatni, és kivételes zenei élményt ígér.

Érdemes ezt a nem mindennapi alkalmat még ünnepélyesebbé tenni a Budapesti Nyári Fesztivál kínálta lehetőségekkel: Budapest esti panorámájában gyönyörködve,  Dunán ringatózva érkezni a Színpadhoz, a koncert előtt meglátogatni a 105 éves víztorony galériájában és udvarában rendezett kiállításokat:  Tiéd a Margitsziget! fotópályázat legjobb alkotásait, a Táncoló Margitsziget című tánctörténeti fotótárlatot és a Budapest Bábszínház Szerelmes párok, szerelmes bábok kiállítását, és nem utolsó sorban, a víztorony kilátójából lepillantani az ezerarcú fővárosunk nyáresti zsongására.

További információk és jegyvásárlás: www.szabadter.hu

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..