FLYERZ REVIEW

Megvan a Parov Stelar új száma? – Na és a koncertjegyed májusra?

2600360_foto-PAROV-STELAR-band_uninhr

Aki szereti az electro swing és downtempo zenei műfajokat, minden bizonnyal követi a Parov Stelar Band munkásságát. Ugyanezen érdeklődő rajongók valószínűleg velem egyidőben ujjongtak pár napja, amikor a zenekar feltette a Youtube-ra (is) legújabb számát a „Burning Spider” lemezről.

Pár napja este a szokásos Facebook-os timeline-görgető szeánszomat folytattam, amikor is megakadt a tekintetem a Parov Stelar által kitett videón: a Mama Talking-on. Nem tudom, belőletek milyen reakciókat váltott ki az új dal – szerintem zseniális, mint a Parov számok szinte egytől egyig.

A klipből árad a hangulat, a vintage, a nosztalgikus emlékfoszlányok. A gyerekkor, a vidámság, a gondtalanság. Nem csoda, ha az ember beteszi egymás után minimum tízszer, és miközben megszokja, memorizálja a dallamokat, laza és mégis lendületes táncot lejt a nappaliban. Nincs ebben semmi meglepő: ezt váltja ki belőlünk a Parov Stelar, tartsa meg jó szokását. 🙂

Marcus Füreder, ismertebb előadói nevén Parov Stelar osztrák zenész, a Parov Stelar Band-del, és mint DJ a világ számtalan pontján fellépett már. Még a 2000-es években kezdett zenéket írni és publikálni: korai munkáit Plasma álnéven, illetve saját nevén adta ki. Parov Stelar névvel 2004-ben kezdett dalokat kiadni, és a nagy népszerűségre való tekintettel még ugyanebben az évben megalapította saját kiadóját, aminek az Etage Noir Recordings nevet adta.

Don’t miss us tonight at 9:30 at Gobi for some dancing and booty swinging ? #parovstelar #coachella #coachella2016 @coachella @coachella16

Parov Stelar (@parovstelarofficial) által megosztott bejegyzés,

A Parov Stelar elismertsége talán azzal magyarázható leginkább, hogy a hagyományos jazz zene és a modern elektronikus zene elemeit ötvözve lendületes darabokat tár a közönség elé. Élőben is sikeres, hazánkban többször is fellépett. Dalai több mint 700 válogatásban szerepeltek (például: Hôtel Costes, Buddha Bar, Electro Swing) és számos TV hirdetésben, reklámban, show-ban, sorozatban és mozifilmben is elhangzottak. A közös munkát is sokan keresik velük – Tony Bennett és Lady Gaga, Lana Del Rey és Marvin Gaye erre az élő példa.

A banda, melynek jelenlegi tagjai: Sebastian Grimus (szaxofon), Marc Osterer (trombita), Cleo Panther (ének), Willie Larsson Jr. (dob), Michael Wittner (basszus), Jakob Mayr (harsona) és Parov Stelar (zenei programozás), 2005-ben kezdett élő koncerteket adni a közönség legnagyobb örömére. A zenészekkel való együttműködés befolyásolta Parov Stelar munkáját, de mondhatjuk, hogy kizárólag jó irányban.

? #theburningspider

Parov Stelar (@parovstelarofficial) által megosztott bejegyzés,

Aki ezt nem hiszi, járjon utána. 🙂 A legjobb alkalom erre az idei Burning Spider Tour koncert lesz a Budapest Parkban, ahol az electro swing imádóinak színe-java összegyűlhet és tombolhat egy jó nagyot a Parov legújabb albumának – és korábbi lemezeinek – legjobb dallamaira. Ott vagyunk már? 🙂

A koncert  időpontja: 2014. május 13., szombat 18.00

Helyszín: Budapest Park – Nagyszínpad, 1095 Budapest, Soroksári út 60.

Borítókép forrása: itt.

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .